Product

Οι χρήσεις της αρχαιότητας από το νέο ελληνισμό

Product

Οι χριστιανικές οργανώσεις

Οι χρήσεις της αταξίας

Κωδικός:
82587
Description: 

"Εμείς παρακινούμαστε να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε και να αμφισβητήσουμε παλιά και γερασμένα κλισέ, καθώς και μερικά άλλα πρόσφατα επίσης, από έναν συγγραφέα που το μυαλό του είναι πλούσιο, ευρύ, και που, το καλύτερο απ' όλα, δεν φοβάται τις αβεβαιότητες της ζωής και δεν μπαίνει στον πειρασμό όλα αυτά να τα εξορίσει με μια ιδεολογική ρητορεία".
(Robert Coles)

10,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Εμείς παρακινούμαστε να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε και να αμφισβητήσουμε παλιά και γερασμένα κλισέ, καθώς και μερικά άλλα πρόσφατα επίσης, από έναν συγγραφέα που το μυαλό του είναι πλούσιο, ευρύ, και που, το καλύτερο απ' όλα, δεν φοβάται τις αβεβαιότητες της ζωής και δεν μπαίνει στον πειρασμό όλα αυτά να τα εξορίσει με μια ιδεολογική ρητορεία". (Robert Coles)
Subtitle: 
Προσωπική ταυτότητα και ζωή της πόλης
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-91278-5-1
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρίτσαρντ Σένετ είναι ένας από τους πλέον ευρηματικούς στοχαστές-κοινωνιολόγους της εποχής μας. Γεννημένος στο Σικάγο το 1943, μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1960 εγκαταλείπει τις μουσικές σπουδές του και ξεκινά την καριέρα του στην κοινωνιολογία. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και στο Χάρβαρντ και γίνεται ένας από τους συνιδρυτές του New York Institute for the Humanities στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για πολλά χρόνια μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο London School of Economics, ενώ για μεγάλα διαστήματα έχει διδάξει στο ΜΙΤ και στο Κέμπριτζ. Η έρευνά του, συνδυασμός εθνογραφίας, ιστορίας και κοινωνιολογίας, εντάσσεται στην παράδοση του πραγματισμού των Ουίλλιαμ Τζέιμς και Τζων Ντιούι κι εστιάζει σε πεδία όπως η σύγχρονη πόλη και ο αστικός βίος, ο κόσμος της εργασίας, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός χώρος, η διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας. Του έχουν αποδοθεί δεκάδες έπαινοι και βραβεία από σημαντικούς επιστημονικούς φορείς. Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο Σένετ, που είναι παντρεμένος με τη Σάσκια Σάσεν, εξακολουθεί να παίζει μουσική δωματίου και δηλώνει φανατικός μάγειρας.

Subtitle: 
Προσωπική ταυτότητα και ζωή της πόλης
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-91278-5-1
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο