Product

Οικογενειακό κειμήλιο

Product

Οικογενειακόν

Οικογενειακό χρονικό

Κωδικός:
125340
Manufacturer: 
Description: 

Το "Οικογενειακό χρονικό" είναι μία τρυφερή εξομολόγηση σε πρώτο πρόσωπο, που τραβάει το νήμα της σχέσης του συγγραφέα με τον αδελφό του από τα πρώτα παιδικά τους χρόνια ως την εφηβεία και την τελική πράξη, που θα 'ναι ο θάνατος του δεύτερου.

Τούτο το βιβλίο δεν είναι ένα έργο φαντασίας. Πρόκειται για μια συνομιλία του συγγραφέα με το νεκρό αδελφό του. Ο συγγραφέας, γράφοντας, αναζητούσε παρηγοριά, τίποτ' άλλο. Λυπάται που διαισθάνθηκε μόλις -και πολύ αργά- την πνευματικότητα του αδελφού του. Αυτές οι σελίδες προσφέρονται λοιπόν σα μια μάταιη εξιλέωση.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το "Οικογενειακό χρονικό" είναι μία τρυφερή εξομολόγηση σε πρώτο πρόσωπο, που τραβάει το νήμα της σχέσης του συγγραφέα με τον αδελφό του από τα πρώτα παιδικά τους χρόνια ως την εφηβεία και την τελική πράξη, που θα 'ναι ο θάνατος του δεύτερου. Τούτο το βιβλίο δεν είναι ένα έργο φαντασίας. Πρόκειται για μια συνομιλία του συγγραφέα με το νεκρό αδελφό του. Ο συγγραφέας, γράφοντας, αναζητούσε παρηγοριά, τίποτ' άλλο. Λυπάται που διαισθάνθηκε μόλις -και πολύ αργά- την πνευματικότητα του αδελφού του. Αυτές οι σελίδες προσφέρονται λοιπόν σα μια μάταιη εξιλέωση.
Publications Date: 
1980
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βάσκο Πρατολίνι, ένας από τους περισσότερο μεταφρασμένους Ιταλούς συγγραφείς, γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1913 και πέθανε το 1991 στη Ρώμη.
Η ανθρώπινη αλλά και η συγγραφική του εμπειρία δεν έχει ακολουθήσει κλασικούς δρόμους. Έζησε σκληρά αλλάζοντας πάμπολα επαγγέλματα ωσότου έρθει σ' επαφή με το λογοτεχνικό κόσμο της Ιταλίας μέσω του Έλιο Βιτορίνι.
Ο Πρατολίνι συνεργάστηκε με τον Ροσελίνι και τον Βισκόντι σε πολλά έργα, το πιο γνωστό απ' τα οποία είναι "Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του".

Publications Date: 
1980
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο