Product

Οικολογική κρίση και ελπίδα

Product

Οικολογική νοημοσύνη

Οικολογική νοημοσύνη

Κωδικός:
147976
Description: 

Το καινούργιο του βιβλίο ο συγγραφέας του best seller "Συναισθηματική Νοημοσύνη" Ντάνιελ Γκόλμαν ασχολείται με τη λογική σύμφωνα με την οποία μπορούν οι καταναλωτές -δηλαδή όλοι μας- να φερθούν ευφυώς, να μάθουν να συνυπολογίζουν στην καθημερινή τους ζωή τις "άγνωστες" και συχνά "κρυμμένες" οικολογικές συνέπειες των προϊόντων που αγοράζουν ή γενικά μεταχειρίζονται.

11,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το καινούργιο του βιβλίο ο συγγραφέας του best seller "Συναισθηματική Νοημοσύνη" Ντάνιελ Γκόλμαν ασχολείται με τη λογική σύμφωνα με την οποία μπορούν οι καταναλωτές -δηλαδή όλοι μας- να φερθούν ευφυώς, να μάθουν να συνυπολογίζουν στην καθημερινή τους ζωή τις "άγνωστες" και συχνά "κρυμμένες" οικολογικές συνέπειες των προϊόντων που αγοράζουν ή γενικά μεταχειρίζονται. "Ο κόσμος μας, ένας κόσμος υλικής αφθονίας, φέρει ένα κρυμμένο τίμημα. Δεν μπορούμε να δούμε τον βαθμό στον οποίο τα πράγματα που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν κόστος σε άλλα επίπεδα - αγνοούμε τι στοιχίζουν στον πλανήτη.[...] Το καθένα από αυτά τα πράγματα έχει τη δική του ιστορία και το δικό του μέλλον, καταβολές και καταλήξεις που παραμένουν εν πολλοίς κρυφές για μας, μια σειρά επιπτώσεων που απορρέουν σταδιακά από την αρχική εξαγωγή ή παραγωγή των συστατικών του, κατά την κατασκευή και μεταφορά του, μέσω των ανεπαίσθητων συνεπειών της χρήσης του στα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας, μέχρι την ημέρα που απαλλασσόμαστε από αυτό. Εντούτοις, οι αόρατες συνέπειες όλων αυτών των πραγμάτων μπορεί να είναι η πιο σημαντική πτυχή τους", σημειώνει μεταξύ άλλων στον Πρόλογό του ο Ντάνιελ Γκόλμαν. Σε προηγούμενα έργα του ο αμερικανός ψυχολόγος και δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί με το τι σημαίνει να είναι κανείς ευφυής ως προς τα συναισθήματά του και ως προς τις κοινωνικές του συμπεριφορές ("Συναισθηματική Νοημοσύνη",1996, "Καταστροφικά Συναισθήματα", 2005 και "Κοινωνική Νοημοσύνη", 2006 - όλα από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα"). Στην "Οικολογική Νοημοσύνη" εξετάζει πώς μπορεί να είναι κανείς ευφυής -να υιοθετήσει δηλαδή μια μη επιβλαβή συμπεριφορά- στη σχέση του με τον πλανήτη. Το βιβλίο καταγράφει αρχικά τις συνομιλίες του Γκόλμαν ως στοιχείο της προσωπικής του έρευνας με ειδικούς της βιομηχανικής οικολογίας, ενός καινούργιου επιστημονικού κλάδου με αντικείμενο ακριβώς τις αναλύσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και τη χρήση έως την τελική απόρριψη των προϊόντων. Στη συνέχεια εξετάζει τους λόγους για τους οποίους οι πληροφορίες αυτές παραμένουν συνήθως κρυμμένες από το ευρύ κοινό και υποστηρίζει τη λογική της "ριζικής διαφάνειας" εκ μέρους των εταιρειών. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, οι συναισθηματικές αντιδράσεις των καταναλωτών στις αρνητικές συνέπειες στον πλανήτη από τη μη οικολογική παραγωγή των προϊόντων ενδέχεται να επηρεάσουν τις πωλήσεις. Με βάση αυτή τη διαπίστωση, ο Γκόλμαν, στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, περνά από την ψυχολογία των αγοραστών στις στρατηγικές των πωλητών. Συνομιλεί με επιχειρηματίες που έχουν ήδη προβεί σε "οικολογικές" αλλαγές στην αλυσίδα παραγωγής των προϊόντων τους και επιχειρεί να ασκήσει θετική επίδραση προς αυτή κατεύθυνση σε άλλους που ακόμα διστάζουν.
Subtitle: 
Πώς η ριζική διαφάνεια μεταμορφώνει την αγορά
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-19-0491-3
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Daniel Goleman γεννήθηκε στο Στόκτον της Καλιφόρνιας το 1946. Έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Harvard, με υποτροφία του Ιδρύματος Φορντ. Με τη διπλή ιδιότητα του ψυχολόγου και του δημοσιογράφου, κάλυπτε επί δώδεκα χρόνια τα θέματα ψυχολογίας και νευροεπιστημών για το γνωστό, έγκυρο ένθετο των "New York Times" (1984-1996). Άρθρα του εμφανίζονται σε εφημερίδες και περιοδικά όλου του κόσμου. Επίσης, δίδαξε στο Harvard και διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού "Psychology Today". Τα κυριότερα βιβλία του είναι: "The Meditative Mind: The Varieties of Meditative Experience", 1977 ("Ο νους του διαλογισμού: Οι διαφορετικές εκδοχές της εμπειρίας του διαλογισμού"), "Vital Lies, Simple Truths: The Psychology of Self Deception", 1985 ("Ζωτικά ψέματα, απλές αλήθειες: Η ψυχολογία της αυτοεξαπάτησης"), "Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ", 1996 (ελλ. έκδ. "Συναισθηματική νοημοσύνη", το γνωστότερο βιβλίο του), "Working with Emotional Intelligence", 1998, "Primal Leadership: The Hidden Driver of Great Performance", 2001 (ελλ. έκδ. "Ο νέος ηγέτης", με τους Richard Boyatzis και Annie McKee), "The Emotionally Intelligent Workplace", 2001 (ελλ. έκδ. "Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο εργασίας"), "Social Intelligence: The New Science of Social Relationships", 2006 (ελλ. έκδ. "Κοινωνική νοημοσύνη"), "Destructive Emotions: A Scientific Dialogue with the Dalai Lama" (ελλ. έκδ. "Καταστροφικά συναισθήματα"), "Ecological Intelligence: How Knowing the Hidden Impacts of What We Buy Can Change Everything", 2009 (ελλ. έκδ. "Οικολογική νοημοσύνη"), κ.ά.

Subtitle: 
Πώς η ριζική διαφάνεια μεταμορφώνει την αγορά
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-19-0491-3
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο