Product

Οικονομικά μαθηματικά

Product

Οικονομικά μαθηματικά

Οικονομικά μαθηματικά

Κωδικός:
55277
Description: 

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να δώσει στους Φοιτητές των Οικονομικών Σχολών των ΑΕΙ και στους Σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιχειρήσεων των ΤΕΙ την κλασική θεωρία του Ανατοκισμού και των συναφών θεμάτων εμπλουτισμένη με πολλά πρακτικά παραδείγματα.
Τα Οικονομικά Μαθηματικά είναι χρησιμότατος κλάδος των Μαθηματικών, η δε επίλυση των προβλημάτων τους απαιτεί γνώσεις Άλγεβρας και Μαθηματικής Ανάλυσης.
Τα Οικονομικά Μαθηματικά θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να δανεισθεί και να επενδύσει χρήματα με πιο σώφρονα και ενδεδειγμένο τρόπο.

27,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να δώσει στους Φοιτητές των Οικονομικών Σχολών των ΑΕΙ και στους Σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιχειρήσεων των ΤΕΙ την κλασική θεωρία του Ανατοκισμού και των συναφών θεμάτων εμπλουτισμένη με πολλά πρακτικά παραδείγματα. Τα Οικονομικά Μαθηματικά είναι χρησιμότατος κλάδος των Μαθηματικών, η δε επίλυση των προβλημάτων τους απαιτεί γνώσεις Άλγεβρας και Μαθηματικής Ανάλυσης. Τα Οικονομικά Μαθηματικά θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να δανεισθεί και να επενδύσει χρήματα με πιο σώφρονα και ενδεδειγμένο τρόπο. Τα προβλήματα των Οικονομικών Μαθηματικών λύονται σήμερα με τη βοήθεια των μικροϋπολογιστών. Το πρώτο κεφάλαιο διαπραγματεύεται θέματα συνδεόμενα με τον απλό τόκο και την εξόφληση γραμματίων ή συναλλαγματικών. Το δεύτερο κεφάλαιο διαπραγματεύεται θέματα συνδεόμενα με τον ανατοκισμό. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει στοιχεία της γενικής θεωρίας του απλού τόκου και ανατοκισμού. Το τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζει μερικά αποτελέσματα για την έκπτωση στον απλό τόκο και ανατοκισμό. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη διερεύνηση των προβλημάτων που έχουν σχέση με όλα τα χρησιμοποιούμενα είδη ράντων στον εμπ:ορικό και τραπεζικό τομέα. Το έκτο κεφάλαιο διαπραγματεύεται τα διάφορα είδη δανείων και παρουσιάζει τις μεθόδους απόσβεσης τους, όπως και πολλά παραδείγματα απόσβεσης συνοδευόμενα από τους πίνακες απόσβεσης. Οι φοιτητές των Οικονομικών Σχολών των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., όπως και κάθε διευθυντικό στέλεχος μιας μεγάλης επιχείρησης, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο το έβδομο κεφάλαιο, που διαπραγματεύεται το θέμα των κριτηρίων αξιολόγησης των επενδύσεων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-719-4
Book pages: 
394
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Κων/νου Φράγκος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1949. Κατέχει πτυχίο του μαθηματικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Master of Science in Statistics από το πανεπιστήμιο Brunel της Αγγλίας και Doctor of Philosophy in Statistics από το London School of Economics and Political Sciences (1980). Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο University College, London, και Imperial College, London. Δίδαξε θεωρία πιθανοτήτων και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1981-1983), στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand του Γιοχάννεσμπουργκ, Νότια Αφρική (1984-1986, 1988-1995) και στο Τμήμα Στατιστικής του Southern Methodist University, Dallas, Texas (1987). Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ξένα επιστημονικά περιοδικά (Biometrika κ.ά.) Ειδικεύεται σε θέματα μη παραμετρικών μεθόδων στατιστικής (Robust Estimation, Bootstrap Methods). Έχει κάνει επιστημονικές ανακοινώσεις σε περισσότερα από 50 διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων στατιστικής.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-719-4
Book pages: 
394
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο