Product

Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται

Product

Οκτώ δοκίμια για την λογοτεχνία

Οκτώ διαλέξεις πάνω στη γιόγκα

Κωδικός:
130502
Description: 

"Ο Άλεϊστερ Κρόουλυ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ειδήμονα της αγγλικής γλώσσας. Το βιβλίο αυτό, που είναι φρέσκο και ζωντανό σήμερα όπως ήταν και πριν πάνω από τριάντα χρόνια όταν γράφτηκε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δείχνει πόσο αδύνατο είναι να τον κατηγοριοποιήσει κανείς ως ένα ιδιαίτερο είδος στυλίστα. Μπορεί να γίνεται σατιρικός, ποιητικός, σαρκαστικός, ρητορικός, φιλοσοφικός ή μυστικιστικός, γλιστρώντας με τέτοια ευκολία από το ένα είδος στο άλλο, έτσι που ο μέσος αναγνώστης δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει αν πρέπει να τον πάρει τοις μετρητοίς ή όχι.

35,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ο Άλεϊστερ Κρόουλυ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ειδήμονα της αγγλικής γλώσσας. Το βιβλίο αυτό, που είναι φρέσκο και ζωντανό σήμερα όπως ήταν και πριν πάνω από τριάντα χρόνια όταν γράφτηκε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δείχνει πόσο αδύνατο είναι να τον κατηγοριοποιήσει κανείς ως ένα ιδιαίτερο είδος στυλίστα. Μπορεί να γίνεται σατιρικός, ποιητικός, σαρκαστικός, ρητορικός, φιλοσοφικός ή μυστικιστικός, γλιστρώντας με τέτοια ευκολία από το ένα είδος στο άλλο, έτσι που ο μέσος αναγνώστης δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει αν πρέπει να τον πάρει τοις μετρητοίς ή όχι. Η περιγραφή του αναφορικά με τα μυστικιστικά στάδια της συνείδησης ξεκαθαρίζει αυτά όπου τόμοι πιο σχολαστικού γραψίματος αποτυγχάνουν να διασαφηνίσουν. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια του Μέρους 1 του Βιβλίου 4 που κλιμακώνεται στην ωρίμανσή του. Περίπου τρεις δεκαετίες έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο γράψιμο αυτών των δύο βιβλίων, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εσωτερική του ανάπτυξή του εξελίχθηκε φθάνοντας σε ύψη πέρα από κάθε περιγραφή. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά που έχει να πει μπορεί να δείχνουν πεζά εκ πρώτης όψεως, αλλά μην ξεγελιέστε από αυτό. Κάποια άλλα από τα σχόλιά του είναι απίστευτα βαθιά, και απαιτούν προσεκτικό κι εκτενή στοχασμό αν θέλετε ν’ αντλήσετε από αυτά όλη τους την αξία."
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7971-33-7
Book pages: 
156
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Από τους σπουδαιότερους αποκρυφιστές-μυστικιστές του 20ού αιώνα, ο Έντουαρντ Αλεξάντερ (Άλειστερ) Κρόουλυ γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1875, στο Leamington Spa του Warwickshire, στην Αγγλία. Οι γονείς του ήταν μέλη των Αδελφών του Πλύμουθ, μια αυστηρής χριστιανικής αίρεσης, κι έτσι ο Κρόουλυ μεγάλωσε σε περιβάλλον καταπίεσης και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Σαν συνέπεια, επαναστάτησε σε τέτοιο βαθμό που η μητέρα του τον αποκαλούσε "κτήνος", μια επωνυμία του αντίχριστου. Τον τίτλο αυτό διατήρησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ως "το μέγα θηρίον".
Ο Κρόουλυ γοητεύτηκε από τον αποκρυφισμό σε νεαρή σχετικά ηλικία, και ήρθε σε επαφή μαζί του στο Trinity College της Οξφόρδης όπου σπούδαζε. Το 1898 έγινε μέλος του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής, ανεβαίνοντας γρήγορα στις ανώτερες βαθμίδες. Ενώ βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος με την πρώτη του γυναίκα Ρόουζ (Κέλλυ) Κρόουλυ στο Κάιρο της Αιγύπτου, ο Κρόουλυ έλαβε το περίφημο βιβλίο του Νόμου (Liber Al vel Legis), το οποίο αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της Θελημικής Φιλοσοφίας και θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα έργα στο χώρο του αποκρυφισμού σήμερα. Το 1992 πήρε την αρχηγία του Τάγματος του Ναού της Ανατολής (Ordo Templi Orientis). 'Εζησε επί πολλά χρόνια στην Ανατολή, κυριώς στις Ινδίες και την Κίνα, όπου μυήθηκε στη γιόγκα και τον ανατολικό μυστικισμό. Πέθανε την 1η Δεκεμβρίου του 1947 στην Αγγλία.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7971-33-7
Book pages: 
156
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο