Product

Οργώνοντας το χρόνο

Product

Ορειβασία

Ορειβασία

Κωδικός:
119537
Manufacturer: 
Description: 

Η Παγκόσμια Ιστορία της Ορειβασίας από τα πρώτα βήματα στις κορυφές των Άλπεων μέχρι το σήμερα.
552 σελίδες με πλούσιο εικονογραφικό υλικό, περιγραφές γεγονότων και συναρπαστικές αφηγήσεις,
χρονολόγιο και ευρετήριο προσώπων και βουνών.

63,47 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Παγκόσμια Ιστορία της Ορειβασίας από τα πρώτα βήματα στις κορυφές των Άλπεων μέχρι το σήμερα. 552 σελίδες με πλούσιο εικονογραφικό υλικό, περιγραφές γεγονότων και συναρπαστικές αφηγήσεις, χρονολόγιο και ευρετήριο προσώπων και βουνών.
Subtitle: 
Ιστορία και ιστορίες
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8195-93-4
Book pages: 
545
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Μαρτζούκος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1930, όπου και τελείωσε το Α΄ Γυμνάσιο Κερκύρας. Το 1948, έρχεται στην Αθήνα, μπαίνει στην Ανωτάτη Εμπορική και διορίζεται στην Εθνική Τράπεζα. Ταυτόχρονα αρχίζει τις ορειβατικές, σπηλαιολογικές, χιονοδρομικές και αναρριχητικές του δραστηριότητες με τον Ορειβατικό Αθηνών. Την περίοδο 1953-54 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως κρυπτογράφος του ΝΑΤΟ και το 1958 μεταναστεύει στον Καναδά και ξεκινάει τις σπουδές του στη Φυσική στο Sir Williams University (μετέπειτα Concordia) στο Μόντρεαλ. Στις σπουδές του διακρίνεται (επανειλημμένα στην Dean's Honor List) και το 1963 ολοκληρώνει το B.Sc. Διορίζεται στο Πανεπιστήμιο "Assistant", συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές και τον επόμενο χρόνο παίρνει το δεύτερο δίπλωμα του με "Honours". Το 1965, διορίζεται Καθηγητής Φυσικής στο Lagos Technical College της Νιγηρίας μισθοδοτούμενος από τον οργανισμό International External Aid. Το 1970 παραιτείται από την ακαδημαϊκή του καριέρα για να ασχοληθεί με επιχειρήσεις. Ιδρύει με τον αδελφό του Κώστα στο Λαύριο την "Olympic Yachts A.E." εισάγοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά την τεχνική των μεγάλων πολυτελών ιστιοπλοϊκών σκαφών από πολυεστέρα και γυαλί.
Δεν είναι, όμως, ευχαριστημένος με τις πολύ ισχνές προοπτικές του κλάδου, πουλάει την εταιρεία και ιδρύει με τον παλιό του φίλο Δημήτρη Παπανικολάου την Πρότυπη Βιομηχανία Προκατασκευών "Ιντέκτα Α.Ε." η οποία μετά από την κατασκευή μεγάλου αριθμού βιομηχανικών χώρων, σε κοινοπραξία με την "Αρχιρόδον", φτιάχνει με πρωτότυπο επαναστατικό τρόπο, από οπλισμένο σκυρόδεμα, τους μεγάλους προκατασκευασμένους πυλώνες του Ολυμπιακού Σταδίου όπως και τους δοκούς και τις κερκίδες.
Σε όλα αυτά τα χρόνια από το 1948, δεν έμεινε μακριά από τα βουνά ούτε μια χρονιά. Δεν σταμάτησε να ορειβατεί να κάνει σκι, να σκαρφαλώνει
στα βράχια, αλλά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διοργάνωση Σχολών, Αποστολών και Αγώνων. Δεν ήταν μακριά ούτε από τα διοικητικά του ΕΟΣ Αθηνών (για πρώτη φορά το 1956 και τελευταία το 2005), τις Επιτροπές των Ομοσπονδιών ΕΟΣ, ΕΟΟΣ, και την ίδρυση και διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Αναστασίου και έχει τρία παιδιά.

Subtitle: 
Ιστορία και ιστορίες
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8195-93-4
Book pages: 
545
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο