Product

Οριακά και μεταβατικά έργα Ελλήνων πεζογράφων

Product

Οριακές καταστάσεις και παθολογικός ναρκισσισμός

Οριακές βιοτεχνολογικές παρεμβάσεις

Κωδικός:
119924
Manufacturer: 
Description: 

Η βιοτεχνολογική πράξη απροσδιόριστη στην έκτασή της και απροσδόκητη στη στόχευσή της δεν αναζητά απλώς πεδία εφαρμογής αλλά ένα πλήθος από γενετικές σημασίες τις οποίες επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει. Υπάρχει ένας νοησιαρχικός πυρήνας στα θεμελιώδη κίνητρα της βιοτεχνολογικής πράξης που την καθιστά τρόπο επιβολής αυθαίρετων σημασιών και νοηματοδοτήσεων· οι έννοιες του περιβάλλοντος και της διατροφής αποκτούν βεβιασμένα νέο περιεχόμενο, καθόλου οικείο αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η βιοτεχνολογική πράξη απροσδιόριστη στην έκτασή της και απροσδόκητη στη στόχευσή της δεν αναζητά απλώς πεδία εφαρμογής αλλά ένα πλήθος από γενετικές σημασίες τις οποίες επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει. Υπάρχει ένας νοησιαρχικός πυρήνας στα θεμελιώδη κίνητρα της βιοτεχνολογικής πράξης που την καθιστά τρόπο επιβολής αυθαίρετων σημασιών και νοηματοδοτήσεων· οι έννοιες του περιβάλλοντος και της διατροφής αποκτούν βεβιασμένα νέο περιεχόμενο, καθόλου οικείο αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό. Η βιοτεχνολογική πράξη, με το πρόσχημα ότι συνθλίβει την ξενικότητα του περιβάλλοντος και την αναπόδραστη ανάγκη της διατροφής, υποδύεται έναν σωτηριολογικό ρόλο που συνίσταται στην αντιστροφή όρων και ρόλων. Μέσα σε μια ιστορικά ανυπολόγιστη χρονική πύκνωση συντελούνται τέτοιες αλλαγές στο περιβάλλον και τη διατροφή, ώστε διαταράσσεται έντονα η συνειρμική και ψυχολογική σχέση μαζί τους. [...] (από τα προλεγόμενα του βιβλίου)
Subtitle: 
Περιβάλλον και διατροφή
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7633-77-6
Book pages: 
78
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Π. Καλημέρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Έχει κάνει σπουδές Θεολογίας και Βιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή στη Γενετική Μηχανική υποβλήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2001 με θέμα: "Γονιδιακή θεραπεία. Από την επινόηση στη διακινδύνευση. Αρχές, στόχοι και αιτήματα". Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.

Subtitle: 
Περιβάλλον και διατροφή
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7633-77-6
Book pages: 
78
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο