Product

Οφιολατρεία

Product

Όφις και κρίνο

Οφιολατρεία

Κωδικός:
65673
Manufacturer: 
Description: 

Η οφιολατρεία είναι μια από τις πιο παράξενες και μυστηριώδεις χθόνιες λατρείες που εμφανίστηκαν ποτέ στη Γη. Η καταγωγή της χάνεται στα βάθη της προϊστορίας και φτάνει σε μας ως ένας μακρινός απόηχος της εποχής που τα ερπετά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Στο πέρασμα των χιλιετηρίδων η οφιολατρεία άφησε τα ίχνη της σε πολλά μνημεία, διασκορπισμένα σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών ερευνητών.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η οφιολατρεία είναι μια από τις πιο παράξενες και μυστηριώδεις χθόνιες λατρείες που εμφανίστηκαν ποτέ στη Γη. Η καταγωγή της χάνεται στα βάθη της προϊστορίας και φτάνει σε μας ως ένας μακρινός απόηχος της εποχής που τα ερπετά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Στο πέρασμα των χιλιετηρίδων η οφιολατρεία άφησε τα ίχνη της σε πολλά μνημεία, διασκορπισμένα σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών ερευνητών. Σ' αυτήν τη μοναδική μελέτη μαθαίνουμε για τη μυστηριώδη προέλευση της οφιολατρείας, για την πύρινη θρησκεία του Ζωροάστρη, για την παράξενη γνωστικιστική αίρεση των Οφιτών, για τον Ουροβόρο Όφι, για την Καμπαλά και τη σχέση της με τον Ιερό Όφι, για τον ερπετόμορφο θεό Νόγκα της αφρικάνικης ζούγκλας, αλλά και για τα σπάνια είδη ερπετών που αναζητούν οι κρυπτοζωολόγοι... Ο Πύθωνας, η Λερναία Ύδρα, ο Ουράνιος Δράκος, ο Αριμάν, ο θεός των Αζτέκων Κουετζαλκοάτλ, ο σατανικός Όφις της Βίβλου και ο δρακοκτόνος Άγιος Γεώργιος, παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, που ξεκλειδώνει τα μυστικά της λατρείας του μεγάλου φιδιού.
Subtitle: 
Η λατρεία του μεγάλου φιδιού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7928-57-1
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Ντικμπασάνης είναι καθηγητής, ποιητής και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1989, χρονιά που εργάστηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας, αρθρογραφεί τακτικά στον ειδικό, κυρίως, τύπο κι έχει διατελέσει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Θ.) Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά: "Γεύση", "Επιστήμη και Τεχνολογία", "Βιβλίο και Media", "Information", "Τουριστική Αγορά", "Εδώ Ελλάδα" (περιοδικό για την ομογένεια, όπου διετέλεσε και αρχισυντάκτης), "Τρίτο Μάτι", "Ανιχνεύσεις", "Άβατον", "Strange" κ.ά. Γράφει ποίηση, δοκίμια και μελέτες. Ποιήματά του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και βιβλία: "Ο Υπομνήμων" (ποιητική συλλογή) 1984, "Απόδραση στην Πολιτεία του Ανθρώπου" (κοινωνιολογικό δοκίμιο), "Σφακιανάκης 1986, Θρύψαλα από πράσινο γαλαξία" (ποιητική συλλογή), "Πύρινος Κόσμος" 1991 και "Συναυλία στην Άκρη της Νύχτας" (ποιητική συλλογή), Μπίμπης, Σειρά: Μικρή Φιλολογική 1994. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) Η ζωή και το έργο του εμπνέονται πάντα από τη μεγάλη αγάπη του προς τον άνθρωπο, τη φύση, την ιστορία των θρησκειών, την εθνολογία και τη μυθολογία.

Subtitle: 
Η λατρεία του μεγάλου φιδιού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7928-57-1
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο