Product

ΠΑΣΟΚ

Product

ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός

ΠΑΣΟΚ

Κωδικός:
125038
Manufacturer: 
Description: 

Η ιστορία δεν δίνει τίποτε δωρεάν. Όταν ένα ιστορικό πλεονέκτημα δεν αξιοποιείται, η ιστορία τιμωρεί! Δύο ιστορικά ορόσημα της μεταδικτατορικής περιόδου είναι αποκαλυπτικά: Το 1974 και το 1989.

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ιστορία δεν δίνει τίποτε δωρεάν. Όταν ένα ιστορικό πλεονέκτημα δεν αξιοποιείται, η ιστορία τιμωρεί! Δύο ιστορικά ορόσημα της μεταδικτατορικής περιόδου είναι αποκαλυπτικά: Το 1974 και το 1989. Το ΠΑΣΟΚ "καταγράφει" το ιστορικό πολιτικό δράμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και της εποχής που ζούμε γενικότερα. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, παρακολουθούμε, μέσα από τη ρωμαλέα άνοδο του, τη μακρά κυβερνητική του διαχείριση, τις κρίσεις του, τη μετάλλαξη του και την τωρινή αποσύνθεσή του, τους "σταθμούς" πτώσης και εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας: Τις μεγάλες οπισθοδρομικές ανατροπές, το αναποδογύρισμα των ιδεών και αξιών, την ψυχολογία της εποχής μας και την υποταγή μας στο νεοταξικό σκοταδισμό...
Subtitle: 
Δώρο και εκδίκηση της ιστορίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89118-2-6
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θύμιος Παπανικολάου γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1944. Σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Ζει στην Αθήνα. Στη διάρκεια της Χούντας φυλακίζεαι για αντιδικτατορική δράση.
Το 1970 ιδρύει τον εκδοτικό οίκο "Νέοι Στόχοι" που αργότερα (1980) πήρε το όνομα "θεωρία" και εκδίδει το πολιτικό περιοδικό "Νέοι Στόχοι". Ασχολήθηκε με την προώθηση της κλασικής και σύγχρονης μαρξιστικής σκέψης.
Από το 1983 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος (πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος και κριτικός βιβλίου) σε εφημερίδες, περιοδικά και στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
Μελετά και γράφει για τα προβλήματα της πολιτικής, της κοινωνικής ψυχολογίας και της αισθητικής. Σήμερα εκδίδει το περιοδικό "Ρεσάλτο".

Subtitle: 
Δώρο και εκδίκηση της ιστορίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89118-2-6
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο