Product

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Product

Παιδική λογοτεχνία

Παιδική και νεανική λογοτεχνία

Κωδικός:
134838
Description: 

Από το 1836, έτος έκδοσης του πρώτου αυτόνομου εντύπου για παιδιά, της "Παιδικής Αποθήκης", ως σήμερα, η ελληνική παιδική λογοτεχνία έχει σταθερή παρουσία στην πνευματική ζωή της χώρας μας. Στη διάρκεια αυτού του ενάμιση και πλέον αιώνα ζωής, το παιδικό ανάγνωσμα γνώρισε καταλυτικές αλλαγές τόσο στα ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο, τη μορφή και την ιδεολογία του, όσο και στο ζήτημα της πρόσληψης του από το παιδικό αναγνωστικό κοινό και την επίσημη κριτική.

13,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από το 1836, έτος έκδοσης του πρώτου αυτόνομου εντύπου για παιδιά, της "Παιδικής Αποθήκης", ως σήμερα, η ελληνική παιδική λογοτεχνία έχει σταθερή παρουσία στην πνευματική ζωή της χώρας μας. Στη διάρκεια αυτού του ενάμιση και πλέον αιώνα ζωής, το παιδικό ανάγνωσμα γνώρισε καταλυτικές αλλαγές τόσο στα ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο, τη μορφή και την ιδεολογία του, όσο και στο ζήτημα της πρόσληψης του από το παιδικό αναγνωστικό κοινό και την επίσημη κριτική. Την πορεία του παιδικού και νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου επιχειρούν να φωτίσουν οι μελέτες του βιβλίου αυτού, λαμβάνοντας ως παραμέτρους ζητήματα ιστορικά, θεωρητικά, αισθητικά, παιδαγωγικά. Σύγχρονοι θεωρητικοί προβληματισμοί, συγγραφείς και κείμενα της πρόσφατης παραγωγής είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το παρόν βιβλίο. Το βιβλίο απευθύνεται σε μελετητές και ερευνητές της παιδικής λογοτεχνίας, σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε κάθε αναγνώστη που θέλει -όπως ο Κ. Παλαμάς- τα παιδικά βιβλία "να γρόφουνται με την ίδια έγνοια και προσοχή, μα και με την ίδια λευτεριά και αφροντισιά που γίνονται τα φτερωτά τα βιβλία τα διωρισμένα για κάθε νου και για κάθε καρδιά".
Subtitle: 
Πρόσωπα, κείμενα, ζητήματα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6738-06-Χ
Book pages: 
213
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ειδίκευση "Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία-Θέατρο στην Εκπαίδευση" και διδακτορικό στην Παιδική Λογοτεχνία. Το 2002 έγινε διευθύντρια στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και το 2003 έγινε σχολική σύμβουλος φιλολόγων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει εκδώσει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά εφήβους και ενηλίκους. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Subtitle: 
Πρόσωπα, κείμενα, ζητήματα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6738-06-Χ
Book pages: 
213
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο