Product

Περιγραφή και ερμηνεία δεδομένων

Product

Περιγραφικά

Περιγραφή της εικόνας της πόλης

Κωδικός:
132063
Description: 

Σχεδιάζουμε έναν τόπο σημαίνει κάνουμε "προσωπικό" το "απρόσωπο", δίνουμε "μορφή" στο "άμορφο", σημαίνει ότι μέσω της ικανότητάς μας να πλάθουμε δίνουμε τα δικά μας νοήματα στους τόπους. Τα περιγράμματα είναι αυτά που περιγράφουν τις μορφές ταυτόχρονα με το χώρο τους, είναι τα όρια που συνδέουν, αλλά και διαχωρίζουν κάθε μορφή από το περιβάλλον της. Το περίγραμμα σχηματίζει τις μορφές ορίζοντας το χώρο γύρω τους, αλλά ο χώρος εξασκεί ωθήσεις, πιέσεις, έλξεις και άλλες μετασχηματιστικές δυνάμεις δημιουργώντας και ταυτόχρονα αλλοιώνοντας ης μορφές.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σχεδιάζουμε έναν τόπο σημαίνει κάνουμε "προσωπικό" το "απρόσωπο", δίνουμε "μορφή" στο "άμορφο", σημαίνει ότι μέσω της ικανότητάς μας να πλάθουμε δίνουμε τα δικά μας νοήματα στους τόπους. Τα περιγράμματα είναι αυτά που περιγράφουν τις μορφές ταυτόχρονα με το χώρο τους, είναι τα όρια που συνδέουν, αλλά και διαχωρίζουν κάθε μορφή από το περιβάλλον της. Το περίγραμμα σχηματίζει τις μορφές ορίζοντας το χώρο γύρω τους, αλλά ο χώρος εξασκεί ωθήσεις, πιέσεις, έλξεις και άλλες μετασχηματιστικές δυνάμεις δημιουργώντας και ταυτόχρονα αλλοιώνοντας ης μορφές. Αναζητούμε στις μορφές των τόπων την έννοια του μεταβλητού ως προς τη σχέση της με το σταθερό, το αναλλοίωτο, καθώς αυτό χαρακτηρίζει την ιδιαιτερότητα των τόπων μέσα από τους μετασχηματισμούς τους. Οι συγγραφείς φιλοτεχνούν τις σελίδες του βιβλίου με σκίτσα και σχέδιά τους. Με συγκεκριμένες αναφορές στις μεγαλουπόλεις του κόσμου (Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τόκυο, Ρώμη, Πράγα, Φλωρεντία, Βενετία, Στρασβούργο κ.ά.) και σε ελληνικούς τόπους (Σύρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ναύπλιο, Πάτμος, Μάνη κ.ά.) το βιβλίο επιχειρεί μια εμβάθυνση στα περιγράμματα, τα οποία περιγράφουν την πόλη ως χώρο, ως τόπο, ως εικόνα (τοπίο), αποδίδουν τα νοήματα και τις σημασίες της, προβάλλουν το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της και συνέχουν ης μνήμες μας.
Subtitle: 
Τα περιγράμματα: Βασικά στοιχεία προσδιορισμού της φυσιογνωμίας των τόπων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-254-546-1
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ιουλία Στεφάνου είναι αρχιτέκτων, διπλωματούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού (D.P.L.G), και πολεοδόμος, διπλωματούχος του Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Παρισιού (D.I.U.P.).
Έχει ασχοληθεί με αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες και εργάστηκε στο Γραφείο Μελέτης Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πολεοδομικής Σύνθεσης του Ε.Μ.Π.

Subtitle: 
Τα περιγράμματα: Βασικά στοιχεία προσδιορισμού της φυσιογνωμίας των τόπων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-254-546-1
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο