Product

Πηγές του δικαίου και νομικός πλουραλισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Product

Πηγές του εκκλησιαστικού δικαίου της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Πηγές του εαυτού

Κωδικός:
120456
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

O Charles Taylor, γεννημένος τον Nοέμβριο του 1931 στον Kαναδά, είναι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή φιλόσοφους-καθηγητές που ασχολήθηκαν ενδελεχώς με το ζήτημα της προέλευσης και εξέλιξης αυτού που ονομάζουμε "νεωτερική ταυτότητα". Στο παρόν έργο του, που κατέχει πια θέση κλασικής μελέτης επί του θέματος, εξετάζει με τρόπο εξαντλητικό τις ρίζες του νεωτερικού φαινομένου, αναδεικνύοντας τις συνάφειες που κρύβονται στην φιλοσοφική σκέψη παλαιότερων διανοητών, έτσι όπως τις συναντά κανείς στην ιστορία της Φιλοσοφίας.

41,08 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O Charles Taylor, γεννημένος τον Nοέμβριο του 1931 στον Kαναδά, είναι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή φιλόσοφους-καθηγητές που ασχολήθηκαν ενδελεχώς με το ζήτημα της προέλευσης και εξέλιξης αυτού που ονομάζουμε "νεωτερική ταυτότητα". Στο παρόν έργο του, που κατέχει πια θέση κλασικής μελέτης επί του θέματος, εξετάζει με τρόπο εξαντλητικό τις ρίζες του νεωτερικού φαινομένου, αναδεικνύοντας τις συνάφειες που κρύβονται στην φιλοσοφική σκέψη παλαιότερων διανοητών, έτσι όπως τις συναντά κανείς στην ιστορία της Φιλοσοφίας. O Iερός Aυγουστίνος, ο Kαρτέσιος, ο Λούθηρος, παραλαμβάνουν τις φιλοσοφικές αποσκευές του παρελθόντος και τις παραδίδουν στους νεώτερους ορίζοντας τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση στην Nεωτερικότητα, που θα καθορίσει τα βήματα του σύγχρονου ανθρώπου στον βίο, την σκέψη, την τέχνη και τον πολιτισμό. Oι "Πηγές του εαυτού" είναι ένα ταξίδι από τον Πλάτωνα μέχρι τον Derrida, από την "Hθική" έως την "Aποδόμηση", που ο Taylor το προσφέρει με τρόπο συναρπαστικό σε όλους μας, καλώντας μας να σταθούμε σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς της διαδρομής ώστε να φωτιστεί η κατάληξή της.
Subtitle: 
Η γένεση της νεωτερικής ταυτότητας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-518-284-Χ
Book pages: 
852
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τσαρλς Τέιλορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς φιλοσόφους της εποχής μας. Γεννήθηκε το 1931 στο Μόντρεαλ και σπούδασε στα πανεπιστήμια McGill και Οξφόρδης, όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ. Το 1961 εξελέγη καθηγητής πολιτικής επιστήμης και φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο McGill, όπου σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής.
Ειδικός στο έργο του Hegel, από τους κυριότερους εκπροσώπους του κοινοτισμού, έγινε κυρίως γνωστός για τις μελέτες του σχετικά με την αναγνώριση, την ηθική, την πολυπολιτισμικότητα και την έννοια της ταυτότητας. πολλαπλών ταυτοτήτων και ο ίδιος, Αγγλοκαναδός από τον πατέρα του, Γαλλοκαναδός από τη μητέρα του, ενεργός αριστερός πολίτης και πιστός καθολικός, με πολλαπλές επιρροές στο έργο του (Βιτγκενστάιν, Μερλώ-Ποντύ, Ντυρκέμ, Τοκβίλ, Σχολή της Φρανκφούρτης), ασχολήθηκε και εμπράκτως με το θέμα των πολιτισμικών διαφορών· έτσι, η κυβέρνηση του Κεμπέκ τού ανέθεσε τη συμπροεδρία, μαζί με τον ιστορικό Gerard Bouchard, της επιτροπής Commission de consultation sur les pratiques d’accommodement reliees aux differences culturelles.
Παράλληλα, ασχολήθηκε συστηματικά με την πολιτική, ως μέλος του σοσιαλδημοκρατικού Νέου Δημοκρατικού Κόμματος, και συμμετείχε τέσσερις φορές ως υποψήφιος στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Subtitle: 
Η γένεση της νεωτερικής ταυτότητας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-518-284-Χ
Book pages: 
852
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο