Product

Πλάτων

Product

Πλάτων

Πλάτων

Κωδικός:
64976
Manufacturer: 
Description: 

Ο Πλάτων επινόησε το αντικείμενο της φιλοσοφίας όπως το γνωρίζουμε. Χωρίς το έργο του Πλάτωνα, η δυτική διανόηση θα ήταν πράγματι αδιανόητη. Ο Πλάτων άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή από κάθε άλλον φιλόσοφο, σε κάθε εποχή και σε κάθε φιλοσοφικό πεδίο. Ακόμα και οι διανοητές εκείνοι που απέρριψαν τις απόψεις του Πλάτωνα, ήρθε η στιγμή που αναγκάστηκαν να δουλέψουν πάνω σ' αυτές. Ο πλατωνισμός αποτέλεσε τη βάση και το υπόβαθρο του χριστιανισμού. Τροφοδότησε με τις ιδέες του πολλά φιλοσοφικά ρεύματα από την απαρχή του έως και τις ημέρες μας.

5,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Πλάτων επινόησε το αντικείμενο της φιλοσοφίας όπως το γνωρίζουμε. Χωρίς το έργο του Πλάτωνα, η δυτική διανόηση θα ήταν πράγματι αδιανόητη. Ο Πλάτων άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή από κάθε άλλον φιλόσοφο, σε κάθε εποχή και σε κάθε φιλοσοφικό πεδίο. Ακόμα και οι διανοητές εκείνοι που απέρριψαν τις απόψεις του Πλάτωνα, ήρθε η στιγμή που αναγκάστηκαν να δουλέψουν πάνω σ' αυτές. Ο πλατωνισμός αποτέλεσε τη βάση και το υπόβαθρο του χριστιανισμού. Τροφοδότησε με τις ιδέες του πολλά φιλοσοφικά ρεύματα από την απαρχή του έως και τις ημέρες μας. Ο Πλάτων, είναι, ίσως, ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών.
Subtitle: 
Η επινόηση της φιλοσοφίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-536-087-Χ
Book pages: 
106
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Bernard Williams είναι καθηγητής στο All Souls College της Οξφόρδης και καθηγητής γερμανικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Έχει εκδώσει τα έργα:
- Problems of the self,
- Ethics and the limits of philosophy,
- Shame and necessity,
- Making sense of humanity.

Subtitle: 
Η επινόηση της φιλοσοφίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-536-087-Χ
Book pages: 
106
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο