Product

Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ

Product

Ποιος φοβάται τις νέες τεχνολογίες

Ποιος φοβάται την Ευρώπη

Κωδικός:
46103
Description: 

Με πρόσχημα την Ευρώπη επιβάλλονται σήμερα ατέρμονες θυσίες των λαών, ενώ παράλληλα ο ευρωπαϊκός στόχος όχι μόνον δεν πλησιάζει, αλλ’ απομακρύνεται, εξαιτίας ακριβώς αυτών των θυσιών. Ανισότητες, ανισομέρειες, κοινωνικοί αποκλεισμοί πολλαπλασιάζονται σήμερα και υπονομεύουν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Αντί συνοχής και ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού συνόλου, προωθείται σήμερα εκ των άνω η αποσαρθρωτική λογική των αγορών και του χρήματος, των χρηματιστηρίων και της παγκοσμιοποίησης.

20,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με πρόσχημα την Ευρώπη επιβάλλονται σήμερα ατέρμονες θυσίες των λαών, ενώ παράλληλα ο ευρωπαϊκός στόχος όχι μόνον δεν πλησιάζει, αλλ’ απομακρύνεται, εξαιτίας ακριβώς αυτών των θυσιών. Ανισότητες, ανισομέρειες, κοινωνικοί αποκλεισμοί πολλαπλασιάζονται σήμερα και υπονομεύουν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Αντί συνοχής και ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού συνόλου, προωθείται σήμερα εκ των άνω η αποσαρθρωτική λογική των αγορών και του χρήματος, των χρηματιστηρίων και της παγκοσμιοποίησης. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντί να ενισχύονται, εκ των άνω αποδυναμώνονται, οι ευρωπαϊκοί πόροι αντί να επεκτείνονται, εκ των άνω συρρικνώνονται και αποσταθεροποιούνται. Το όραμα Ευρώπης των λαών καταλήγει σήμερα άδειο κέλυφος που συγκαλύπτει το αντίθετό του: αντι-ευρωπαϊκές και αντιλαϊκές επιδιώξεις του παγκοσμιοποιημένου χρηματιστικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των γραφειοκρατών και τεχνοκρατών. Το όραμα των λαών μετατρέπεται σε μύθο και αυτός σήμερα εξαντλείται. Ποιος φοβάται ουσιαστικά την Ευρώπη; Η σημερινή κατακλύζουσα νοσηρή και αποπροσανατολιστική λογόρροια ευρωλαγνείας. Ο Κώστας Βεργόπουλος, με καίρια τεκμηρίωση στη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία και στα επίσημα κείμενα, αποκαλύπτει τα οξύμωρα του σημερινού ευρωπαϊκού μύθου στους τομείς της πολιτικής ενοποίησης, της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητος, της ευρω-ανεργίας και των κοινωνικών αποκλεισμών, του ευρώ και της νομισματικής ένωσης, της ψηφιακής μεταλλαγής, της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δημοκρατίας.
Subtitle: 
Ανατομία ενός μύθου
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-14-0299-3
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Β. Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών (Doctorat d' Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες.
Έργα του ιδίου:"Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα" (Εξάντας, 1975)."Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός" (σε συνεργασία με τον Samir Amin, Παπαζήσης, 1975). "Κράτος και Οικονομική Πολιτική στον 19ο αιώνα" (Εξάντας,1978). "Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη" (Εξάντας, 1979). "Η Ελλάδα σε εξέλιξη" (διεύθυνση, Εξάντας, 1985). "Οι Νέες Τεχνολογίες στην Ευρωπαϊκή Οικονομία Τροφίμων" (Βρυξέλλες, 1986). "Η Απο-ανάπτυξη σήμερα" (Εξάντας, 1987), κ.ά.
Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα.
Έφυγε από τη ζωή στις 9 Νοεμβρίου 2017 στο Παρίσι, σε ηλικία 75 ετών.

Subtitle: 
Ανατομία ενός μύθου
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-14-0299-3
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο