Product

Πόκερ και Μπλακ-τζακ

Product

Πολ Σεζάν

Πολ Ποτ

Κωδικός:
114365
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

17 Απριλίου 1975. Ο στρατός των Ερυθρών Χμερ με ηγέτη τον διαβόητο Πολ Ποτ κατέλαβε την Πνομ Πεν και όρισε την αρχή του "έτους μηδέν" για την Καμπότζη, γράφοντας μια από τις πιο μελανές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Ακολουθώντας το όραμα της αγροτικής ουτοπίας, απαγόρευσε τη βουδιστική λατρεία, ξερίζωσε χιλιάδες νέους από τις οικογένειές τους, επέβαλε ενιαίο ενδυματολογικό κώδικα και τους στρατολόγησε στις παραγωγικές κοοπερατίβες. "Αρκεί ένα εκατομμύριο καλοί επαναστάτες για να οικοδομήσουμε τη χώρα μας. Δε χρειαζόμαστε τους υπόλοιπους.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

17 Απριλίου 1975. Ο στρατός των Ερυθρών Χμερ με ηγέτη τον διαβόητο Πολ Ποτ κατέλαβε την Πνομ Πεν και όρισε την αρχή του "έτους μηδέν" για την Καμπότζη, γράφοντας μια από τις πιο μελανές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Ακολουθώντας το όραμα της αγροτικής ουτοπίας, απαγόρευσε τη βουδιστική λατρεία, ξερίζωσε χιλιάδες νέους από τις οικογένειές τους, επέβαλε ενιαίο ενδυματολογικό κώδικα και τους στρατολόγησε στις παραγωγικές κοοπερατίβες. "Αρκεί ένα εκατομμύριο καλοί επαναστάτες για να οικοδομήσουμε τη χώρα μας. Δε χρειαζόμαστε τους υπόλοιπους. Προτιμάμε να σκοτώσουμε δέκα αθώους παρά να αφήσουμε ζωντανό ένα εχθρό", διακήρυτταν οι Χμερ. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, εξολόθρευσαν σχεδόν 2.000.000 ανθρώπους και μετέτρεψαν τους αγρούς της "δημοκρατικής" Καμπουτσέα σε απέραντα νεκροτραφεία... "Να χαθείς δεν συνιστά απώλεια· να ζήσεις δεν έχει κανένα ώφελος..." Η γενοκτονία του Πολ Ποτ διήρκησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ήταν για το λαό της Καμπότζης μια συνεχής κάθοδος στην κόλαση...
Subtitle: 
Ανατομία ενός εφιάλτη
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-441-538-7
Book pages: 
717
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Philip Short έχει εργαστεί ως ξένος ανταποκριτής για τους Times του Λονδίνου, τον Economist, και το δίκτυο του BBC στην Ουγκάντα, τη Μόσχα, την Κίνα την Ουάσινγκτον. Έχει συγγράψει τη βιογραφία του Πολ Ποτ και του Μάο Τσετούνγκ και έχει ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κίνα και στην Καμπότζη κατά τη διάρκεια του '70. Σήμερα κατοικεί στο Παρίσι.

Subtitle: 
Ανατομία ενός εφιάλτη
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-441-538-7
Book pages: 
717
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο