Product

Πολίτικο ημερολόγιο 2010

Product

Πολιτικό μάρκετινγκ, λόμπι και διπλωματία

Πολίτικο ημερολόγιο 2012

Κωδικός:
171167
Description: 

Ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο-λεύκωμα για το 2012 από την ερευνήτρια, λαογράφο και συγγραφέα Σούλα Μπόζη, αλλά και μια περιδιάβαση στην ιστορία των καφενείων και των καπηλειών της Πόλης.

Όπως μας αποκαλύπτεται, τόσο τα καπηλειά όσο και τα καφενεία ήταν χώροι συνάθροισης, συζήτησης και άσκησης κριτικής μεταξύ των θαμώνων τους, που αρχικά τουλάχιστον ήταν αποκλειστικά άντρες, αλλά επίσης χώροι εκτόνωσης και διασκέδασης. Για πολλά χρόνια, γύρω από αυτά τα μαγαζιά στήθηκε και βασίστηκε ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες.

13,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο-λεύκωμα για το 2012 από την ερευνήτρια, λαογράφο και συγγραφέα Σούλα Μπόζη, αλλά και μια περιδιάβαση στην ιστορία των καφενείων και των καπηλειών της Πόλης. Όπως μας αποκαλύπτεται, τόσο τα καπηλειά όσο και τα καφενεία ήταν χώροι συνάθροισης, συζήτησης και άσκησης κριτικής μεταξύ των θαμώνων τους, που αρχικά τουλάχιστον ήταν αποκλειστικά άντρες, αλλά επίσης χώροι εκτόνωσης και διασκέδασης. Για πολλά χρόνια, γύρω από αυτά τα μαγαζιά στήθηκε και βασίστηκε ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες. Τις σελίδες του ημερολογίου κοσμούν σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ενώ στο τέλος της έκδοσης παρατίθενται oι πιο δημοφιλείς συνταγές των καπηλειών. Τσιροσαλάτα, ταραμοσαλάτα, κοτόπουλο κιρκασιανό, μελιτζάνες κροκέτες, μύδια πλακί, καλαμάρια γεμιστά, στιφάδο, πολίτικη σκορδαλιά είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που μοιράζεται μαζί μας η συγγραφέας. Ένα νοσταλγικό ημερολόγιο για όσους έχουν μνήμες, αλλά και τους εραστές της σημαντικότερης Πόλης του ελληνισμού.
Subtitle: 
Τα κεφενεία και τα καπηλειά της Πόλης
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-499-021-7
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
17χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Subtitle: 
Τα κεφενεία και τα καπηλειά της Πόλης
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-499-021-7
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
17χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο