Product

Πολεοδομία, περιβάλλον, απαλλοτρίωση

Product

Πολεοδομικές αρμοδιότητες και Σύνταγμα

Πολεοδομικά τετράδια

Κωδικός:
62462
Manufacturer: 
Description: 

Τα κείμενα του βιβλίου χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ενότητες, διακριτές, που σε πρώτη ματιά φαίνονται εντελώς ανεξάρτητες. Η πρώτη αφορά σ' ένα πρόγραμμα, που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την Ανάπτυξη-Αλλαγή των Εξαρχείων...

11,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα κείμενα του βιβλίου χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ενότητες, διακριτές, που σε πρώτη ματιά φαίνονται εντελώς ανεξάρτητες. Η πρώτη αφορά σ' ένα πρόγραμμα, που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την Ανάπτυξη-Αλλαγή των Εξαρχείων... Η δεύτερη αφορά στην οργάνωση του Μαρουσιού, μιας περιοχής που μεταλλάχθηκε βίαια από προάστιο και κλειστή κοινότητα αμιγούς κατοικίας, σε υπερτοπικό κέντρο, το οποίο δέχεται τις πιο σημαντικές σε όγκο και οικονομικό μέγεθος εγκαταστάσεις γραφείων εταιριών και εμπορικών κέντρων...Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ιδέες και σκέψεις για τη μορφή, το χαρακτήρα και την οργάνωση των μεγάλων αστικών συγκροτημάτων στο μέλλον...
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-211-604-8
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπύρος Τσαγκαράτος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Φωκίωνος Νέγρη, την εποχή της αντιπαροχής. Μοναδική του προίκα το DNA απ' την Κεφαλονιά και η πνευματική του διάπλαση στο Παρίσι, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.
Καθοριστικές στιγμές στην πορεία, η γέννηση της κόρης του και η πνευματική υιοθεσία του από τη Σιμωνόπετρα, που άλλαξαν και προσδιόρισαν τη στάση ζωής του.
Σημαντικές στιγμές στην επαγγελματική δράση, οι πολεοδομικές παρεμβάσεις στα Εξάρχεια, στο Μαρούσι, στην Ιθάκη και τα αρχιτεκτονικά έργα «Αθηνών Αρένα», «Ήλιδα», «The Mall Athens», «Golden Hall», Παραδοσιακό στη Βασ. Σοφίας.
Ανεκπλήρωτη προσδοκία, ο ειλικρινής διάλογος για το μέλλον και την εξέλιξη της Αθήνας.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-211-604-8
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο