Product

Πολιτικός λόγος και τηλεόραση

Product

Πολιτικός πολιτισμός και καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση

Πολιτικός οδηγός της σύγχρονης Τουρκίας και λεξικό ακρωνύμων - συντομογραφιών

Κωδικός:
92704
Description: 

Δικαστήρια Κρατικής Ασφαλείας, Κόμμα της Αρετής, Επεισόδιο Gaziosmanpasa, Necmettin Erbakan, Tayyip Erdogan, Milli Gorus, "Σουσουρλούκ", Συμφωνία της Άγκυρας... Τα λήμματα αυτά, καθώς και η ανάλυσή τους, αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της σύνθετης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας της σημερινής Τουρκίας.

11,07 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δικαστήρια Κρατικής Ασφαλείας, Κόμμα της Αρετής, Επεισόδιο Gaziosmanpasa, Necmettin Erbakan, Tayyip Erdogan, Milli Gorus, "Σουσουρλούκ", Συμφωνία της Άγκυρας... Τα λήμματα αυτά, καθώς και η ανάλυσή τους, αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της σύνθετης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας της σημερινής Τουρκίας. Το παρόν έργο αποτελεί μια γνωσιολογική αλλά και μια αναλυτική προσέγγιση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της τουρκικής πολιτικής ζωής και κοινωνίας υπό τη μορφή αναλελυμένων λημμάτων. Ο στόχος έγκειται στην καλύτερη γνωριμία του Έλληνα αναγνώστη με τη χώρα αυτή και ιδιαιτέρως μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προσφέρει στην Τουρκία μια ευκαιρία εκδημοκρατισμού και ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, η κατανόηση και εμβάθυνση στη λειτουργία του τουρκικού κράτους κρίνεται επιβεβλημένη, ιδιαιτέρως σε μια εποχή που η χώρα αυτή προσπαθεί να επιβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην περιφέρειά της. Στο εγχειρίδιο αυτό, εκτός από το τμήμα όπου αναλύονται τα λήμματα, περιλαμβάνονται επιβοηθικά ένα Λεξικό Τουρκικών Ακρωνύμων - Συντομογραφιών, Πίνακες με τους Προέδρους και τους Πρωθυπουργούς της Τουρκικής Δημοκρατίας, Πίνακες με δημογραφικά στοιχεία καθώς και Πίνακες με οικονομικά στοιχεία.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-14-1034-1
Book pages: 
188
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος B. Μιχαλακόπουλος είναι Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) στο γνωστικό αντικείμενο Τουρκία: Λογοτεχνία και Πολιτισμός.
Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και είναι απόφοιτος του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κατέχοντας Master και Διδακτορικό Δίπλωμα που αναφέρονται σε ζητήματα Μέσης Ανατολής και Τουρκίας. Η ακαδημαϊκή του πορεία είναι επικεντρωμένη στην μελέτη της σύγχρονης Τουρκίας στους τομείς του Πολιτισμού, της Λογοτεχνίας και της Πολιτικής. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και διεθνή προγράμματα ακαδημαϊκής επιμόρφωσης ενώ αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, έντυπα αμυντικών ζητημάτων και εφημερίδες.
Υπήρξε συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) και ειδικός Επιστημονικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ έχει παραδώσει διαλέξεις και μαθήματα σε Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και συνεργάζεται με σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων και της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-14-1034-1
Book pages: 
188
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο