Product

Πραγματισμός, ορθολογισμός, εμπειρισμός

Product

Πραγματιστές, δημαγωγοί και ονειροπόλοι

Πραγματισμός, ορθολογισμός, εμπειρισμός

Κωδικός:
179569
Description: 

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να ξεναγήσει τον αναγνώστη στην περιοχή του φιλοσοφικού στοχασμού που ασχολείται με το πρόβλημα της γνώσης. Ξεκινάει, έτσι, μία πορεία από τα πιο γνωστά και οικεία μονοπάτια των δύο κλασικών φιλοσοφικών ρευμάτων, του Oρθολογισμού και του Eμπειρισμού.

Στη συνέχεια προχωρεί στους πιο δύσβατους δρόμους του Πραγματισμού για μια περισσότερο αναλυτική και σε βάθος γνωριμία με ένα φιλοσοφικό ρεύμα πολύ νεότερο, βέβαια, σε σχέση με τα προηγούμενα, πολύ πιο ώριμο όμως και ταυτόχρονα μεστό προδρομικών ιδεών που καρποφόρησαν ιδιαίτερα στον εικοστό αιώνα.

18,89 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να ξεναγήσει τον αναγνώστη στην περιοχή του φιλοσοφικού στοχασμού που ασχολείται με το πρόβλημα της γνώσης. Ξεκινάει, έτσι, μία πορεία από τα πιο γνωστά και οικεία μονοπάτια των δύο κλασικών φιλοσοφικών ρευμάτων, του Oρθολογισμού και του Eμπειρισμού. Στη συνέχεια προχωρεί στους πιο δύσβατους δρόμους του Πραγματισμού για μια περισσότερο αναλυτική και σε βάθος γνωριμία με ένα φιλοσοφικό ρεύμα πολύ νεότερο, βέβαια, σε σχέση με τα προηγούμενα, πολύ πιο ώριμο όμως και ταυτόχρονα μεστό προδρομικών ιδεών που καρποφόρησαν ιδιαίτερα στον εικοστό αιώνα. Προσφέρεται, έτσι, μέσα από την πορεία αυτή η ευκαιρία, τόσο στον φοιτητή της φιλοσοφίας, όσο και στον μη ειδικό αναγνώστη, να εισαχθεί με έναν τρόπο απλό και κατανοητό στην περιοχή της Θεωρίας της Γνώσης. Με τη μελέτη των τελευταίων κεφαλαίων ο περισσότερο μυημένος στον χώρο της φιλοσοφίας αναγνώστης εισάγεται σε ένα δεύτερο επίπεδο προβληματισμού σε σχέση με το πρόβλημα της γνώσης, όπου γίνεται πλέον το πέρασμα από τη θεωρία της γνώσης στην πραγματιστική θεωρία του νοήματος, της αλήθειας και της επιστημονικής έρευνας.
Subtitle: 
Θεωρίες της γνώσης
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-456-326-2
Book pages: 
327
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Θεωρίες της γνώσης
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-456-326-2
Book pages: 
327
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο