Product

Προβληματισμοί χριστιανικού ήθους

Product

Προβλητική ταύτιση και ψυχοθεραπευτική τεχνική

Προβληματισμών συνέχεια

Κωδικός:
135561
Description: 

O επίτιμος αρεοπαγίτης Γιώργος Ρήγος συνεχίζει, και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, να καταθέτει τους νομικούς προβληματισμούς του, που διατυπώνει πάντα ως απλές απόπειρες, με τη νομική έννοια του όρου απόπειρα, δηλαδή μόνο ως προσπάθειες προσεγγίσεως θεμάτων που θεωρεί ουσιώδη ως προς τα νομικά, και ιδιαίτερα τα δικαστικά, δρώμενα του τόπου μας.

4,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O επίτιμος αρεοπαγίτης Γιώργος Ρήγος συνεχίζει, και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, να καταθέτει τους νομικούς προβληματισμούς του, που διατυπώνει πάντα ως απλές απόπειρες, με τη νομική έννοια του όρου απόπειρα, δηλαδή μόνο ως προσπάθειες προσεγγίσεως θεμάτων που θεωρεί ουσιώδη ως προς τα νομικά, και ιδιαίτερα τα δικαστικά, δρώμενα του τόπου μας. Στο βιβλίο, τρίτο στη σειρά καταθέσεων των προβληματισμών του, περιλαμβάνονται κυρίως σκέψεις που διατυπώθηκαν στον κύκλο συζητήσεων του Κέντρου Δικανικών Μελετών (του καθηγητή Κώστα Μπέη) και στο μεταπτυχιακό τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου κλήθηκε να καταθέσει κάποιες εμπειρίες της μακρόχρονης (36 χρόνια) δικαστικής του θητείας.
Subtitle: 
Απόπειρες νομικού προβληματισμού, ΙΙΙ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-446-052-8
Book pages: 
110
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ρήγος, επίτιμος αρεοπαγίτης πλέον, υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα από το 1966, στην Αθήνα, την Ξάνθη, το Ναύπλιο, την Έδεσσα, την Κέρκυρα, την Πάτρα και τον Πειραιά. Έγινε αρεοπαγίτης το 1997 και παραιτήθηκε το 2001. Το 1995 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Ελευθερία και Γλώσσα", με τον υπότιτλο "Απόπειρες Νομικού Προβληματισμού ΙΙ". Και τα δύο από τις εκδόσεις "Γκοβόστη".

Subtitle: 
Απόπειρες νομικού προβληματισμού, ΙΙΙ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-446-052-8
Book pages: 
110
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο