Product

Προπαγάνδα

Product

Προπαγάνδα και δημόσιος λόγος

Προπαγάνδα η ένδοξη

Κωδικός:
104850
Description: 

Κατά κοινή δόξα (ή ενδόξως) η προπαγάνδα είναι κακόσημη. Πλην, όμως, η παραδοσιακή αυτή αντίδραση πάσχει αφού αποτελματώνεται στην αρνητικότητα παραβλέπουσα το πέραν. Έτσι, κατά το ταξίδι στην αθέατη πλευρά της προπαγάνδας αναδεικνύονται ο ρόλος των προπαγανδιζόμενων και η συνύφανση της με τις ταυτοτικές διαδικασίες, την επικοινωνιακή διαχείριση, την διαφήμιση, την εικόνα και την μάρκα. Το ταξίδι αυτό οδηγεί τελικά στην αποποινικοποίηση της προπαγάνδας, μια και η τελευταία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέσο υπό μακλιουανική θεώρηση. Το υπερμέσο της ζωής.

20,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κατά κοινή δόξα (ή ενδόξως) η προπαγάνδα είναι κακόσημη. Πλην, όμως, η παραδοσιακή αυτή αντίδραση πάσχει αφού αποτελματώνεται στην αρνητικότητα παραβλέπουσα το πέραν. Έτσι, κατά το ταξίδι στην αθέατη πλευρά της προπαγάνδας αναδεικνύονται ο ρόλος των προπαγανδιζόμενων και η συνύφανση της με τις ταυτοτικές διαδικασίες, την επικοινωνιακή διαχείριση, την διαφήμιση, την εικόνα και την μάρκα. Το ταξίδι αυτό οδηγεί τελικά στην αποποινικοποίηση της προπαγάνδας, μια και η τελευταία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέσο υπό μακλιουανική θεώρηση. Το υπερμέσο της ζωής. Δηλαδή, η προπαγάνδα σαν μέσο αποτελεί προέκταση του εαυτού μας. Και ακριβώς επειδή είναι μέσο, δεν πρέπει να περιμένουμε από αυτήν ηθική ή ανηθικότητα αλλά από τους ανθρώπους. Υπό το φως της αποποινικοποίησης και της σημερινής πληροφορικής λατρείας, επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε στον παγκόσμιο στίβο την, υπό διάφορες ονομασίες, προπαγάνδα χωρίς γραφειοκρατικές αναστολές. Προς τούτο, προέχει να δούμε την εξωτερική εκπροσώπηση μετουσιωμένη σε ένα τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό "παγκόσμιας παρουσίας", διάχυσης "σφρίγους" και δημιουργίας "παγκόσμιας ελληνικής μάρκας".
Subtitle: 
Πολιτική, διπλωματία, πόλεμος, ΜΜΕ, κοινωνία, ταυτότητα, εικόνα: Με γλωσσάρι
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-08-0367-6
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε Εμπορικές Επιστήμες και Νομικά. Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Διπλωματικός με τον βαθμό του πληρεξούσιου Υπουργού Β'.
Υπηρέτησε ως πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Αυστραλίας, ως πρώτος γραμματεάς στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον με τομέα ευθύνης το Κογκρέσο, ως σύμβουλος Πρεσβείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών με τομέα ευθύνης τα αεροναυτιλιακά και ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ. Μετά από τετραετή θητεία στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, υπηρετεί σήμερα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επικεφαλής της αρμόδιας Διέυθυνσης για την Κύπρο.
Έχει διδάξει στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης θέματα Δικαίου Θαλάσσης και Διεθνούς Δικαίου Εναέριου Χώρου.
Άλλα έργα του ίδιου:
- "Αρχιδικαστής John Marshall: Διαμορφωτής του Αμερικανικού Πολιτεύματος" (εκδόθηκε από τον ίδιο)
- "Το Κογκρέσο στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής" (Εκδόσεις Ι. Σιδέρης)
Δημοσιεύσεις:
- Άρθρο στην έκδοση "Thesis" : "Speaking on a Bi-communal and Bi-zonal Federation in Cyprus (To set the record straight)" (vol II, issue No 3, Autumn 1998).

Subtitle: 
Πολιτική, διπλωματία, πόλεμος, ΜΜΕ, κοινωνία, ταυτότητα, εικόνα: Με γλωσσάρι
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-08-0367-6
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο