Product

Προσχολικά ιδρύματα και κοινωνικοί συνεργάτες

Product

Προσχολική αγωγή και φροντίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προσχολική αγωγή και επαγγελματισμός των εκπαιδευτικών

Κωδικός:
99473
Description: 

Η σειρά "Καινοτομίες στην εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σειρά "Καινοτομίες στην εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα Το παρόν δημοσίευμα αναφέρεται ειδικά στον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών της πρώιμης παιδικής ηλικίας στην Αγγλία και Ελλάδα και αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο (θεωρητικό) παρουσιάζονται και αναλύονται βασικές κοινωνιολογικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις του θέματος, με βάση τις οποίες αποτιμάται το είδος του επαγγελματισμού που προωθείται στις δύο αναφερόμενες χώρες. Αποδεικνύεται, μεταξύ των άλλων, ότι ο επαγγελματισμός, που διαμορφώνουν οι πρόσφατες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, είναι περισσότερο τεχνοκρατικός και κατά συνέπεια αντιτίθεται στον κοινωνιολογικό ορισμό του επαγγελματισμού ως συναδελφικού ελέγχου των εργαζομένων πάνω στην εργασία τους. Στο δεύτερο μέρος (εμπειρικό) διερευνώνται οι αντιλήψεις εκπαιδευτικών της πρώιμης παιδικής ηλικίας, διευθυντών σχολικών μονάδων και μελών διδακτικού ερευνητικού προσωπικού παιδαγωγικών σχολών που ασχολούνται με την προσχολική εκπαίδευση.
Subtitle: 
Η περίπτωση της Αγγλίας και της Ελλάδας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-343-754-9
Book pages: 
573
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευανθία Συνώδη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Προσχολικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά της αφορούν τη γλώσσα (προφορική και γραπτή), το παιχνίδι, την κοινωνική ανάπτυξη και τα δικαιώματα των παιδιών στο νηπιαγωγείο καθώς και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Subtitle: 
Η περίπτωση της Αγγλίας και της Ελλάδας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-343-754-9
Book pages: 
573
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο