Product

Προσωκρατικοί: Παρμενίδης

Product

Πρόσωπα

Προσωκρατικοί: Περί διακοσμήσεως και κοσμιότητος

Κωδικός:
136972
Description: 

Η σειρά "Καινοτομίες στην Εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψήφιων και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών με δημοσιεύσεις σχετικές με την πραγμάτευση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σειρά "Καινοτομίες στην Εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψήφιων και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών με δημοσιεύσεις σχετικές με την πραγμάτευση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα. Οι Προσωκρατικοί δεν υπήρξαν μόνο οι πρώτοι φιλόσοφοι, αλλά και οι πρώτοι επιστήμονες του δυτικού πολιτισμού. Μέσα από τις ίδιες τις καταθέσεις τους ή τις γνώμες αρχαίων μελετητών, στο παρόν βιβλίο διερευνώνται οι απόψεις τους για τη φύση και τον κόσμο, καθώς και για τον άνθρωπο ως μέρος της φύσης και του κόσμου. Αν διακόσμησις σημαίνει την εύτακτη δομή και λειτουργία της ψυχοφυσικής ύλης του παντός, η θέση του ανθρώπου εντός της υπαγορεύει μια συγκεκριμένη θεώρηση της αλήθειας· μια πρώιμη φιλοσοφική ανθρωπολογία ανατέλλει παραπλεύρως του πρωτοεπιστημονικού λόγου περί φύσεως. Οι Προσωκρατικοί, παρά τις διαφορετικές οντολογικές προσεγγίσεις αναφορικά με τη φύση των όντων, συγκλίνουν στο ότι το φιλοσοφικό τους υποκείμενο εκπορεύεται από μια συνείδηση φυσική - ηθική του ανθρώπου με την ιδιότητα του κοσμίου.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-467-065-4
Book pages: 
367
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Μερκενίδου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας και διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκτός από την έρευνα στην αρχαία ελληνική τραγωδία, τη φιλοσοφία και την παιδαγωγική, ασχολείται με τη λογοτεχνία και το θέατρο. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-467-065-4
Book pages: 
367
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο