Product

Πρώιμη νεότερη Ευρώπη

Product

Πρώιμη παρέμβαση

Πρώιμη παιδαγωγική, εκπαιδευτική παρέμβαση

Κωδικός:
86009
Manufacturer: 
Description: 

"Διαφορετικοί αλλά ενωμένοι" είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στην Ευρώπη με το φως της νέας χιλιετίας. Είναι, όμως, και το μήνυμα του βιβλίου.
Η διαφορά δεν είναι απειλή.
Το σχολείο, μόλις το παιδί έρχεται σ' αυτό, οφείλει να είναι προετοιμασμένο, να έχει, δηλαδή, την ευαισθησία και την ικανότητα, να διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή για να δουλεύει με το ξεχωριστό και το διαφορετικό.

6,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Διαφορετικοί αλλά ενωμένοι" είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στην Ευρώπη με το φως της νέας χιλιετίας. Είναι, όμως, και το μήνυμα του βιβλίου. Η διαφορά δεν είναι απειλή. Το σχολείο, μόλις το παιδί έρχεται σ' αυτό, οφείλει να είναι προετοιμασμένο, να έχει, δηλαδή, την ευαισθησία και την ικανότητα, να διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή για να δουλεύει με το ξεχωριστό και το διαφορετικό. "Σε παλαιότερες εποχές θέλαμε το σχολείο να έχει τοίχους και πόρτες. Συνειδητοποιήσαμε άλλοι γρήγορα και άλλοι αργότερα πως δεν θέλουμε τοίχους και πόρτες και πως έχουμε το χρόνο να αλλάξουμε το σχολείο ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών". Αυτοί οι τρόποι και τα σχήματα αναλύονται στις σελίδες του βιβλίου. Η εμπειρία αποτελεί οδηγό στις σκέψεις και τις ενέργειές μας.
Subtitle: 
Τα τμήματα ένταξης στο νηπιαγωγείο: Η συνεκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας με και χωρίς ειδικές ανάγκες
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8288-05-3
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Σπετσιώτης γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδος το 1945 και αποφοίτησε από το Α΄ Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μ.Δ.Δ.Ε.) και παρακολούθησε επιμορφωτικά προγράμματα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) με Μεταπτυχιακό στο Διοικητικό Δίκαιο, του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Θεολογίας) με σπουδές στη Μουσικοπαιδαγωγική, τη Βυζαντινή και την Ευρωπαϊκή Μουσική. Επίκεντρο των ενδιαφερόντων του η Ένταξη και Συνεκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, η Παιδαγωγική και Διδακτική Προσέγγιση Παιδιών και Εφήβων με Κινητικές Αναπηρίες και Νοητική Ανεπάρκεια, οι Μαθησιακές Δυσκολίες και τα θέματα Μουσικοπαιδαγωγικής και Μουσικοθεραπείας.
Διορίστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση και υπηρέτησε, επί 11 χρόνια, ως Ειδικός Παιδαγωγός και ως Διευθυντής σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία. Δίδαξε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.) και συμμετείχε ως Υπεύθυνος Προγραμμάτων, Εισηγητής και Αξιολογητής σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
Εισηγητής σε πολλά σεμινάρια που οργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία και άλλοι φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέλος των Οργανωτικών, Επιστημονικών και Καλλιτεχνικών Επιτροπών.
Κατά το χρονικό διάστημα 1992 - 2006 υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα. Συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας από το 2004 -2006, ενώ από το 2005 - 2007 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του ΥΠ.Ε.Π.Θ. σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Από το 2005 - 2008 ήταν Επιστημονικός Σύμβουλος του Κολλεγίου Αθηνών σε Προγράμματα Μαθησιακών Δυσκολιών. Υπήρξε Πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Α΄ και Β' Π.Ε.Κ. Αθήνας και της τριμελούς Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων του Ο.Ε.Ε.Κ. Μέχρι και σήμερα είναι Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" και Κοσμήτορας της Σχολής του Συλλόγου.
Έχει δημοσιεύσει δύο λογοτεχνικά έργα, το διήγημα "Πορφύρες από την Ερμιόνη" στη σειρά "Μύθοι και αλήθειες" με την εκπαιδευτικό Τζένη Ντεστάκου και το Θρησκευτικό - Λαογραφικό Σχεδίασμα "Ω γλυκύ μου Έαρ!". Αναλυτική μελέτη του για τα Δημοτικά Τραγούδια είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό "Παράθυρο στην Εκπαίδευση".
Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Ιστορικού - Λαογραφικού - Λογοτεχνικού περιοδικού "Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα", όπου και αρθρογραφεί. Άρθρα του με ανάλογο περιεχόμενο δημοσιεύονται και στους τοπικούς ισότοπους.
Στο συγγραφικό έργο του Γιάννη Σπετσιώτη συμπεριλαμβάνονται βιβλία, άρθρα, μελέτες και έρευνες που αφορούν στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, τη Μουσική Αγωγή και τη Μουσικοθεραπεία, την Ανάπτυξη της Δημιουργικής Έκφρασης, των Δεξιοτήτων και της Φαντασίας.
Ορισμένα από τα βιβλία του είναι και τα παρακάτω:
- "Η μουσική στο σχολείο", Αθήνα 1974
- "Ομιλίες για παιδιά σε σχολικές γιορτές", Αθήνα 1980
- "Εκκλησία και άτομα με ειδικές ανάγκες", Αθήνα 1993
- "Εισαγωγή στη διδακτική των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής", Αθήνα 1994
- "Άτομα με αισθητηριακές μειονεξίες", Αθήνα 1994
- "Η ένταξη μικρών παιδιών στα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων", Βέλγιο 1996
- "Ο ρόλος του συμβουλευτή δασκάλου", Αθήνα 1999
- "Πρώιμη παιδαγωγική - Εκπαιδευτική παρέμβαση", Αθήνα 2000.
- "Παιδαγωγική και διδακτική των παιδιών με κινητικά προβλήματα", Αθήνα 2003
- "Το εργαστήρι της μουσικής", Αθήνα 2000
- "Προγράμματα μουσικής για παιδιά με και χωρίς ειδικές ανάγκες", Θεσσαλονίκη 2001
- "Η αόρατη ορχήστρα συνοδεύει τα τραγούδια μας", Αθήνα 2003
- "Το παιχνίδι", Αθήνα 2007
- "Μεθοδική Διδασκαλία της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής", Τόμοι Α' & Β', Αθήνα 2003 & 2007
- "Το Τερερέμ στην Ορθόδοξη Λατρεία", Αθήνα 2008
- "Η Ψαλτική Τέχνη στην Ερμιόνη - Ιστορία και Παράδοση τριών αιώνων (19ος -20ος - 21ος), Αθήνα 2013

Subtitle: 
Τα τμήματα ένταξης στο νηπιαγωγείο: Η συνεκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας με και χωρίς ειδικές ανάγκες
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8288-05-3
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο