Product

Ρωσικά παραμύθια του παλιού καιρού

Product

Ρωσικά χριστουγεννιάτικα διηγήματα

Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας

Κωδικός:
143731
Manufacturer: 
Description: 

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), αποδεχόμενη την πρόταση της καθηγήτριας Χρύσας Μαλτέζου, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, που εδρεύει στην πόλη της Βενετίας, αποφάσισε να προβεί στην έκδοση του ανά χείρας τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τετράγλωσσο μελέτημα της υποτρόφου ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ελένης Θ. Χαρχαρέ με τίτλο "Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), αποδεχόμενη την πρόταση της καθηγήτριας Χρύσας Μαλτέζου, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, που εδρεύει στην πόλη της Βενετίας, αποφάσισε να προβεί στην έκδοση του ανά χείρας τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τετράγλωσσο μελέτημα της υποτρόφου ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ελένης Θ. Χαρχαρέ με τίτλο "Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας". Η έκδοση αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., η οποία συνέρχεται από 21 έως 25 Ιουνίου 2006 στην πόλη της Βενετίας και στους φιλόξενους χώρους του Ινστιτούτου. Η Γενική Συνέλευση έχει ως κεντρικό θέμα: "Η συμβολή του ορθόδοξου πολιτισμού στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης". Αυτό ακριβώς το πέρασμα, αυτήν την παρουσία της Δ.Σ.Ο. στον ιστορικό ευρύτερο χώρο του περικαλλούς ορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, καταγράφει και αποτυπώνει η παρούσα έκδοση, μικρή συμβολή στην ανάδειξη της αδιάλειπτης πολιτισμικής παρουσίας και δραστηριότητας Ορθόδοξων Χριστιανών στην καρδιά της Ευρώπης από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μάλιστα το θέμα της παρούσας εργασίας, η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό τη συλλογή ρωσικών ορθόδοξων εικόνων τις οποίες κατέχει το Ινστιτούτο της Βενετίας, βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με αυτό της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Εμφανίζεται έτσι μια πτυχή της συμβολής του ορθόδοξου πολιτισμού στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης. Ο πρόδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Sergei Popov, βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στυλιανός - Άγγελος Παπαθεμελής, γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο., βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-518-262-9
Book pages: 
134
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Χαρχαρέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά την τριετία 2004-2006 υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας. Από το 2007 έως σήμερα είναι υπότροφος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Βυζαντινή Αρχαιολογία. Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Οι μελέτες της αφορούν θέματα της μεταβυζαντινής ζωγραφικής και των σχέσεών της με την δυτικοευρωπαϊκή και την ρωσική τέχνη.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-518-262-9
Book pages: 
134
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο