Product

Στα άδυτα του Βατικανού

Product

Στα άδυτα του Εμφυλίου

Στα άδυτα του εμφυλίου

Κωδικός:
78786
Manufacturer: 
Description: 

Η αυλαία του Εμφυλίου Πολέμου μπορεί να έπεσε για πάντα. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ποια ήταν τα κίνητρα που οδήγησαν τους Έλληνες στον αλληλοσπαραγμό; Γιατί ο αδελφός σκότωνε τον αδελφό του; Υπάρχουν δρόμοι που μας οδηγούν στα άδυτα του Εμφυλίου; Οι απόψεις διχάζονται. Η επίσημη ιστορία αρνείται να πάρει θέση. Ποιο ρόλο έπαιξαν τα στρατόπεδα Ρουμπίκ, Μπούλκες στην όλη υπόθεση; Πού βρίσκονται τα αρχεία τους; Υπήρξαν τόποι σωτηρίας ή τόποι κολαστηρίων; Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτικό ευρετήριο 250 ονομάτων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αυλαία του Εμφυλίου Πολέμου μπορεί να έπεσε για πάντα. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ποια ήταν τα κίνητρα που οδήγησαν τους Έλληνες στον αλληλοσπαραγμό; Γιατί ο αδελφός σκότωνε τον αδελφό του; Υπάρχουν δρόμοι που μας οδηγούν στα άδυτα του Εμφυλίου; Οι απόψεις διχάζονται. Η επίσημη ιστορία αρνείται να πάρει θέση. Ποιο ρόλο έπαιξαν τα στρατόπεδα Ρουμπίκ, Μπούλκες στην όλη υπόθεση; Πού βρίσκονται τα αρχεία τους; Υπήρξαν τόποι σωτηρίας ή τόποι κολαστηρίων; Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτικό ευρετήριο 250 ονομάτων. Το βιβλίο αυτό δίνει ευκαιρίες στον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Subtitle: 
Στρατόπεδα Ρουμπίκ και Μπούλκες
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-426-292-0
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Δ, Καινούργιος (Βρασίδας) εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Έφεδρων Αξιωματικών Σύρου. Συμμετείχε ενεργά στον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο 1940-41 ως διμοιρίτης πολυβόλων υπηρετώντας στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού (3ο Τάγμα).
Στα χρόνια της Κατοχής πολέμησε τους καταχτητές και τους συνεργάτες τους, από τις γραμμές του 24ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, με την ιδιότητα του υπασπιστή, καπετάνιου τάγματος και διοικητή τάγματος.
Το 1945-1947 έζησε στα στρατόπεδα των καταδιωκόμενων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Ρουμπίκ (Αλβανία) και Μπούλκες (Γιουγκοσλαβία).
Πήρε δραστήριο μέρος στον Εμφύλιο Πόλεμο, ως αξιωματικός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Μετά την ήττα του ΔΣΕ μετέβη Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης, όπου παρέμεινε ως πολιτικός πρόσφυγας επί 26 χρόνια.
Μετά τον επαναπατρισμό του, εργάσθηκε ως μεταφραστής. Συνέγραψε τα βιβλία: "Δάφνες και δάκρυα", "Η Ελλάδα στις φλόγες του εμφυλίου 1945-1949". Επίσης διηγήμτα, χρονικά, μονογραφίες, αναμνήσεις κ.ά.

Subtitle: 
Στρατόπεδα Ρουμπίκ και Μπούλκες
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-426-292-0
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο