Product

Σχετικά με το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κίνημα

Product

Σχετικά με τον Σμιντ

Σχετικά με τον Ροδερέρ

Κωδικός:
131274
Description: 

Με αφετηρία μια παρτίδα σκάκι όπου ο Ροδερέρ, νεοφερμένος σ' ένα μακρινό αργεντίνικο χωριό, καταφέρνει να νικήσει τον αφηγητή, αρχίζει να ξετυλίγεται η πλοκή του μυθιστορήματος, το σασπένς και η αμφισημία της οποίας κρατούν τον αναγνώστη αιχμάλωτο από την πρώτη σελίδα μέχρι τη δραματική έκβαση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με αφετηρία μια παρτίδα σκάκι όπου ο Ροδερέρ, νεοφερμένος σ' ένα μακρινό αργεντίνικο χωριό, καταφέρνει να νικήσει τον αφηγητή, αρχίζει να ξετυλίγεται η πλοκή του μυθιστορήματος, το σασπένς και η αμφισημία της οποίας κρατούν τον αναγνώστη αιχμάλωτο από την πρώτη σελίδα μέχρι τη δραματική έκβαση. Οξυδερκής περιγραφή του διανοητικού πάθους δυο νέων με σπάνια ευφυΐα, καθώς και της οικογενειακής και κοινωνικής μιζέριας που το περιβάλλει, το μυθιστόρημα αυτό, προανάκρουσμα της "Ακολουθίας της Οξφόρδης", του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος του Γκιγέρμο Μαρτίνες, αποκαλύπτει ένα συγγραφέα που διεκδικεί μια θέση στον κατάλογο των μεγάλων Αργεντινών συγγραφέων.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2933-5
Book pages: 
137
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Μπαχία Μπλάνκα της Αργεντινής το 1962. Σπούδασε Μαθηματικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από το 1985, με ένα διάλειμα δύο ετών στην Οξφόρδη. Έχει εκδώσει δύο βραβευμένες συλλογές διηγημάτων στην Αργεντινή, "La jungla sin bestias" (Πρώτο βραβείο Roberto Alt, 1982) και "Infierno grande", 1989 (Βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνών της Αργεντινής). Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Acerca de Roderer" (1992), εξυμνήθηκε ομόφωνα από την κριτική στη χώρα του, κυκλοφόρησε στη συνέχεια και στην Ισπανία και μεταφράστηκε στα αγγλικά, στα σερβικά και στα νορβηγικά. Ακολούθησαν το "La mujer del maestro" (1998) καθώς και ένας τόμος δοκιμίων με τίτλο "Borges y la matematica" (2003). Με την "Ακολουθία της Οξφόρδης" απέσπασε το μεγάλο βραβείο Planeta, ενώ το βιβλίο μεταφράζεται παράλληλα σε 15 γλώσσες. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα και κριτικές στην εφημερίδα "La Nacion".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2933-5
Book pages: 
137
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο