Product

Σωκράτης

Product

Σωκράτης

Σωκράτης

Κωδικός:
66255
Description: 

Ο Βασίλης Καρασμάνης συζητά με τους: John Ackrill, Lesley Brown, Myles Burnyeat, David Charles, Michael Frede, Κατερίνα Ιεροδιακόνου, Παύλο Καλλιγά, Charles Kahn, Mario Mignucci, Carlo Natali, Βασίλη Πολίτη, Gerhard Seel, Θεόδωρο Σκαλτσά, Christopher Taylor.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Βασίλης Καρασμάνης συζητά με τους: John Ackrill, Lesley Brown, Myles Burnyeat, David Charles, Michael Frede, Κατερίνα Ιεροδιακόνου, Παύλο Καλλιγά, Charles Kahn, Mario Mignucci, Carlo Natali, Βασίλη Πολίτη, Gerhard Seel, Θεόδωρο Σκαλτσά, Christopher Taylor. Το βιβλίο Σωκράτης: Ο Σοφός που δε γνώριζε τίποτα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και είναι πολύ χρήσιμο για τον κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να προσεγγίσει τη ζωή και τη φιλοσοφία του Σωκράτη με έναν απλό τρόπο, σε καθημερινή γλώσσα, με τη βοήθεια μερικών από τους κορυφαίους στον κόσμο μελετητές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Μέσα από τις συζητήσεις του συγγραφέα με τους μελετητές της σωκρατικής φιλοσοφίας παρουσιάζονται με τρόπο απλό (όχι απλοϊκό), εύληπτο και ελκυστικό όλες οι όψεις της σωκρατικής σκέψης.
Subtitle: 
Ο σοφός που δεν γνώριζε τίποτα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0515-1
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Καρασμάνης είναι αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ειδικεύεται κυρίως στην αρχαία φιλοσοφία και την αρχαία επιστήμη (μαθηματικά), αλλά και στην ιστορία και φιλοσοφία της τεχνολογίας, καθώς και στη φιλοσοφία του περιβάλλοντος. Σπούδασε μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Παβίας. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1987), όπου εργάστηκε στη φιλοσοφία του Πλάτωνα με επόπτη καθηγητή τον John Ackrill και σε συνεχή συνεργασία με τον Gregory Vlastos (Γρηγόρη Βλαστό). Έχει δημοσιεύσει είκοσι τέσσερα άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί (μαζί με άλλους) δύο τόμους με συλλογές άρθρων. Έχει διδάξει και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά σημαντικά πανεπιστήμια (Οξφόρδης, Κέιμπριτζ, Εδιμβούργου, Βενετίας, Πρίνστον, Βέρνης κ.τ.λ.). Πολλοί ξένοι σημαντικοί φιλόσοφοι έχουν αναφερθεί στο έργο του. Από το 1994 είναι διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Subtitle: 
Ο σοφός που δεν γνώριζε τίποτα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0515-1
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο