Product

Σύντομο γράμμα για έναν μεγάλο αποχαιρετισμό

Product

Σύντομο ερμηνευτικό λεξικό ψυχολογικών όρων

Σύντομο ελληνορωσσικό λεξικό ιδιωματικών εκφράσεων

Κωδικός:
143722
Manufacturer: 
Description: 

[...] Το λεξικό περιλαμβάνει περίπου 6 χιλ. Ιδιωματικές εκφράσεις της κοινής νεοελληνικής, στις οποίες συγκαταλέγονται τόσο οι ιδιωματισμοί ή ιδιωματικές φράσεις, όσο και ιδιωματικές προτάσεις, παροιμίες και παροιμιώδεις φράσεις, καθώς και ένας αριθμός των λεγόμενων πάγιων φράσεων, οι οποίες, παρ' όλο που δεν ανήκουν στην κυρίως φρασεολογία, κατά την υπάρχουσα λεξικογραφική παράδοση, περιλαμβάνονται στα δίγλωσσα φρασεολογικά λεξικά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το λεξικό περιλαμβάνει περίπου 6 χιλ. Ιδιωματικές εκφράσεις της κοινής νεοελληνικής, στις οποίες συγκαταλέγονται τόσο οι ιδιωματισμοί ή ιδιωματικές φράσεις, όσο και ιδιωματικές προτάσεις, παροιμίες και παροιμιώδεις φράσεις, καθώς και ένας αριθμός των λεγόμενων πάγιων φράσεων, οι οποίες, παρ' όλο που δεν ανήκουν στην κυρίως φρασεολογία, κατά την υπάρχουσα λεξικογραφική παράδοση, περιλαμβάνονται στα δίγλωσσα φρασεολογικά λεξικά. Το παρόν λεξικό είναι η πρώτη προσπάθεια καταγραφής των ιδιωματικών εκφράσεων της κοινής νεοελληνικής. Συνεχίζω την εργασία μου και ελπίζω ότι στο μέλλον θα είμαι σε θέση να παρουσιάσω στο ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό ένα πληρέστερο ελληνο-ρωσικό λεξικό ιδιωματικών εκφράεων. Όλγα Β. Πατρουνόβα
Publications Date: 
1998
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Όλγα Πατρουνόβα γεννήθηκε στη Μόσχα, αποφοίτησε από το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο, επί σειρά ετών εργάστηκε ως επιμελήτρια εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο "Προγκρές" και ως καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας στη Διπλωματική Ακαδημία και το Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο.
Από το 1992 ζει στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια-μεταφράστρια στη "Φωνή της Ελλάδας". Εργάζεται ως μεταφράστρια, επιμελήτρια και διερμηνέας συνεδρίων. Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί περισσότερα από σαράντα βιβλία στη ρωσική και την ελληνική γλώσσα. Έχει γράψει δύο βιβλία δικά της. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων.

Publications Date: 
1998
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο