Product

Τα αινίγματα της σφίγγας και άλλες γριφώδεις μαθηματικές ιστορίες

Product

Τα αινίγματα του Ν’γκόρο

Τα αινίγματα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Κωδικός:
114367
Manufacturer: 
Description: 

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Aναγέννησης, μια πολύπλευρη μεγαλοφυΐα που προηγήθηκε της εποχής του. Αν και το όνομά του έχει συνδεθεί με την προσωπογραφία της Μόνα Λίζα και τη μνημειώδη τοιχογραφία του "Μυστικού Δείπνου", ο ίδιος διοχέτευσε τα πνευματικά χαρίσματα και τη δημιουργικότητά του στα πεδία τόσο της ζωγραφικής όσο και της γλυπτικής, της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής και της ανατομίας. Οι πλούσια εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου ρίχνουν φως στη ζωή και στις ανησυ­χίες του Φλωρεντινού καλλιτέχνη και επιστήμονα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Aναγέννησης, μια πολύπλευρη μεγαλοφυΐα που προηγήθηκε της εποχής του. Αν και το όνομά του έχει συνδεθεί με την προσωπογραφία της Μόνα Λίζα και τη μνημειώδη τοιχογραφία του "Μυστικού Δείπνου", ο ίδιος διοχέτευσε τα πνευματικά χαρίσματα και τη δημιουργικότητά του στα πεδία τόσο της ζωγραφικής όσο και της γλυπτικής, της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής και της ανατομίας. Οι πλούσια εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου ρίχνουν φως στη ζωή και στις ανησυ­χίες του Φλωρεντινού καλλιτέχνη και επιστήμονα. Τα κείμενα συνοδεύονται από πρωτότυπα σχέδια και έργα, ενώ ενσωματώνονται τριάντα ένθετα με σπάνιο αρχειακό υλικό, ανάμεσα στα οποία: -Γραπτή αναφορά της γέννησης του Ντα Βίντσι από τον παππού του, που χρονολογείται στα 1452. - Ένα αντίγραφο της επιστολής του Ντα Βίντσι προς τον Λουντοβίκο Σφόρτσα, δούκα του Μιλάνου, που τοποθετείται χρονικά το 1483. - Η ειδική άδεια που παραχωρήθηκε στον καλλιτέχνη από τον Καίσαρα Βοργία. - Χάρτης της Ίμολα σχεδιασμένος από τον Λεονάρντο. - Ένα απόσπασμα από τις σημειώσεις του Ντα Βίντσι πάνω σε μηχανές που γυαλίζουν κοίλα κάτοπτρα. - Σελίδες από το ημερολόγιο του Αντόνιο ντε Μπεάτις που αναφέρονται στη Μόνα Λίζα. Τα "Αινίγματα του Λεονάρντο ντα Βίντσι" αποτελούν ένα μοναδικό οδηγό για τη ζωή και το έργο του πιο χαρισματικού ανθρώπου όλων των εποχών.
Subtitle: 
Οι θησαυροί μιας μεγαλοφυίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-441-515-8
Book pages: 
68
Book Dimensions: 
27χ31
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

O Matthew Landrus είναι καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με διδακτικό αντικείμενο τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Υπήρξε καθηγητής Αναγεννησιακής και Μεσαιωνικής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ρόουντ Άιλαντ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα του για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, καθώς και ένα βιβλίο για τη γιγάντια βαλλίστρα.

Subtitle: 
Οι θησαυροί μιας μεγαλοφυίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-441-515-8
Book pages: 
68
Book Dimensions: 
27χ31
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο