Product

Τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης

Product

Τα κείμενα του ελάχιστου

Τα κείμενα της τεχνο-επιστήμης στον δημόσιο χώρο

Κωδικός:
68094
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αναλύονται οι μετασχηματισμοί που υφίσταται η τεχνο-επιστημονική γνώση, όταν μεταφέρεται στον δημόσιο χώρο από τα εξειδικευμένα πεδία παραγωγής της. Ο μετασχηματισμός αυτός ορίζεται ως "αναπλαισίωση" και μελετάται στα σχολικά εγχειρίδια των Φυσικών Επιστημών και στον ημερήσιο Τύπο. Η αναπλαισίωση των κειμένων της Τεχνο-επιστήμης αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή που, ενώ αυξάνεται η σημασία και η παρουσία της στον δημόσιο χώρο, εντούτοις πυκνώνουν οι ενδείξεις μιας προβληματικής σχέσης της με την κοινωνία.

18,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αναλύονται οι μετασχηματισμοί που υφίσταται η τεχνο-επιστημονική γνώση, όταν μεταφέρεται στον δημόσιο χώρο από τα εξειδικευμένα πεδία παραγωγής της. Ο μετασχηματισμός αυτός ορίζεται ως "αναπλαισίωση" και μελετάται στα σχολικά εγχειρίδια των Φυσικών Επιστημών και στον ημερήσιο Τύπο. Η αναπλαισίωση των κειμένων της Τεχνο-επιστήμης αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή που, ενώ αυξάνεται η σημασία και η παρουσία της στον δημόσιο χώρο, εντούτοις πυκνώνουν οι ενδείξεις μιας προβληματικής σχέσης της με την κοινωνία. Οι συγγραφείς επιδιώκουν λοιπόν την ανάπτυξη μιας "γλωσσικής περιγραφής", δηλαδή ενός συνόλου εννοιολογικών εργαλείων, προκειμένου να συνδεθεί ο μετασχηματισμός της τεχνο-επιστημονικής γνώσεις με παιδαγωγικές πρακτικές.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-375-319-Χ
Book pages: 
339
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Κουλαϊδής είναι καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής θεματικής ενότητας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων στην ελληνική και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά. Διευθύνει ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τη σχέση "επιστήμης - κοινωνίας - επικοινωνίας".

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-375-319-Χ
Book pages: 
339
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο