Product

Τα μοιραία αυγά

Product

Τα μοναστήρια στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού στην Αρκαδία

Τα μοναδικά αντικείμενα

Κωδικός:
91111
Manufacturer: 
Description: 

Τι είναι ένα μοναδικό αντικείμενο; Ένα παράξενο πράγμα, ένας μετεωρίτης, ένα απόλυτο που έχει συμπυκνωθεί σε ένα και μόνο σημείο, κάτι που δεν είναι ανταλλάξιμο με τίποτε άλλο, θα μπορούσε να είναι μια ιδέα, ένα κτήριο, ένα χρώμα, ένα συναίσθημα, ένα ανθρώπινο πλάσμα. Η ίδια του η μοναδικότητα είναι πάντοτε αυτή που το θέτει σε κίνδυνο.

11,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι είναι ένα μοναδικό αντικείμενο; Ένα παράξενο πράγμα, ένας μετεωρίτης, ένα απόλυτο που έχει συμπυκνωθεί σε ένα και μόνο σημείο, κάτι που δεν είναι ανταλλάξιμο με τίποτε άλλο, θα μπορούσε να είναι μια ιδέα, ένα κτήριο, ένα χρώμα, ένα συναίσθημα, ένα ανθρώπινο πλάσμα. Η ίδια του η μοναδικότητα είναι πάντοτε αυτή που το θέτει σε κίνδυνο. Απέναντι στη μιντιακή εξάπλωση και την παγκοσμιοποίηση της κουλτούρας, απέναντι στην ισοπέδωση των αξιών και τη γενίκευση μιας σκέψης που διαπλάθεται αποκλειστικά από γνώμες, που μπορούμε ακόμη να βρούμε μοναδικά αντικείμενα; Πώς να τα ορίσουμε, να τα δημιουργήσουμε, να τα προστατεύσουμε, να τα αναγνωρίσουμε; Αναπτύσσοσντας γύρω από αυτό το θέμα τον διάλογό τους, οι Jean Nouvel και Jean Baudrillard προσεγγίζουν άλλα θεμελιώδη προβλήματα που αφορούν τα χρόνια που έρχονται. Φαντάζονται πως θα είναι η πόλη του αύριο, αναρωτιούνται γιατί το ιδανικό της διαφάνειας έχει εισχωρήσει λίγο-λίγο σε όλες τις σφαίρες, από την πολιτική ως την αρχιτεκτονική. Πραγματεύονται, τέλος, τη δυσκολία της ελευθερίας. Ένα δοκίμιο για τη μοναδικότητα λοιπόν, που διαπνέει το έργο και την αναζήτηση και των δύο. Και που προσδιορίζει μια ορισμένη ηθική, επίσης. Ένα κείμενο που γεννήθηκε από πάθος και γεννά πάθος απέναντι στις μεγάλες μεταλλάξεις που προαναγγέλλονται.
Subtitle: 
Αρχιτεκτονική και φιλοσοφία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7980-88-3
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζαν Μποντριγιάρ (1929 - 2007) γεννήθηκε στο Ρένς της Γαλλίας. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και έζησε τα νιάτα του στη Γερμανία. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, δίδαξε κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Paris-X Nanterre. Συνεργάστηκε με το περιοδικό "Les Temps Modernes" και μετείχε στην συντακτική επιτροπή των περιοδικών "Utopie" και "Traverses". Ο Μποντριγιάρ έγραψε περίπου πενήντα βιβλία και ήταν διάσημος για την κριτική που ασκούσε στους μηχανισμούς της καταναλωτικής κοινωνίας. Υπήρξε φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, πολιτικός σχολιαστής και φωτογράφος. Τα έργα του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.
Πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι, μετά από "μακρά ασθένεια", τον Μάρτιο του 2007.

Subtitle: 
Αρχιτεκτονική και φιλοσοφία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7980-88-3
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο