Product

Τα πέτρινα μάτια της Μέδουσας

Product

Τα πηγάδια της ιστορίας

Τα πέτρινα πανεπιστήμια

Κωδικός:
94974
Description: 

Η μελέτη της Κυριακής Καμαρινού, καρπός επιστημονικής έρευνας, κατακτά επάξια θέση στις σελίδες της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας. Αξιολογώντας την, η "Σύγχρονη Εποχή", την παραδίνει στο αναγνωστικό κοινό και πιο πολύ στους νέους ανθρώπους.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η μελέτη της Κυριακής Καμαρινού, καρπός επιστημονικής έρευνας, κατακτά επάξια θέση στις σελίδες της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας. Αξιολογώντας την, η "Σύγχρονη Εποχή", την παραδίνει στο αναγνωστικό κοινό και πιο πολύ στους νέους ανθρώπους. Η δομή του βιβλίου φέρνει πρώτα τα βασικά χαρακτηριστικά της νεοελληνικής εκπαίδευσης, δίνοντας την πρέπουσα βαρύτητα στο "ρόλο και στην εξέλιξη της λαϊκής επιμόρφωσης" καθώς και στην "παρέμβαση του λαϊκού κινήματος" για να φτάσει στο κυρίως θέμα, δηλαδή στην αυτομόρφωση και την αλληλοδιδακτική μέθοδο μόρφωσης των αγωνιστών πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές και τις εξορίες, χρησιμοποιώντας αξιόπιστες πηγές και πλούσια βιβλιογραφία. Οι κομμουνιστές κρατούμενοι και στην απομόνωση και πίσω απ' τα σίδερα ή εξόριστοι, δεν έπαυαν να είναι κοινωνικοί άνθρωποι. Μάλιστα οι δεσμώτες κομμουνιστές που είχαν την τιμή να βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων για ένα καλύτερο κόσμο, ένιωθαν περισσότερο την ανάγκη να πλουτίζουν τις γνώσεις τους όχι για το ατομικό όφελος, αλλά για το κοινωνικό σύνολο, για να πάψουν οι απάνθρωποι να διαχειρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μελέτη της Κυριακής Καμαρινού έχει διαπαιδαγωγητική αξία, φωτίζοντας μια σημαντική πλευρά των αγώνων του λαού μας μέσα στις φυλακές και τις εξορίες.
Subtitle: 
Ο αγώνας για τη μόρφωση στις φυλακές και τις εξορίες, 1924-1974
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-224-978-1
Book pages: 
542
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κυριακή Καμαρινού είναι δασκάλα. Γεννήθηκε στην Αθήνα (1964). Έζησε τα παιδικά της χρόνια (1965-1977) στην πολιτική προσφυγιά, στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης. Τελείωσε τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία (1985) και μετεκπαιδεύτηκε στο ΜΔΔΕ, στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Το 1996, ύστερα από εξετάσεις, πήρε υποτροφία από το ΙΚΥ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στον τομέα της "Εκπαίδευσης Ενηλίκων". Υποστήριξε τη διατριβή της με θέμα "Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση - Η περίπτωση της συνεχούς επιμορφωτικής διαδικασίας των Ελλήνων πολιτικών κρατούμενων περιόδου 1924-1974", στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2002).
Από το 1997 εκλέγεται μέλος του ΔΣ και του Προεδρείου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Θουκυδίδης" Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού.
Είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Δασκάλων στο Τμήμα Εκπαιδευτικού Προβληματισμού του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (1985) και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Θέματα Παιδείας", στο οποίο δημοσιεύει κείμενα και μεταφράσεις.
Από το 1989, δραστηριοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτκών - ΕΣΥΝ.

Subtitle: 
Ο αγώνας για τη μόρφωση στις φυλακές και τις εξορίες, 1924-1974
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-224-978-1
Book pages: 
542
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο