Product

Τα χειρόγραφα της Εικοσιφοινίσσης

Product

Τα χειρόγραφα της Μονής Ρουσάνου των Μετεώρων

Τα χειρόγραφα της Μονής Δουσίκου Αγίου Βησσαρίωνος

Κωδικός:
95775
Description: 

[...] Η Μονή Δουσίκου αποτελεί και ένα από τα αξιολογότερα και σημαντικότερα μνημεία όχι μόνον της περιοχής μας, αλλά και εις πανελλήνιον κλίμακα, δια την θαυμαστήν αρχιτεκτονικήν της, την εξαίτερον τοιχογράφησιν του καθολικού της, του έτους 1558, και των πλούτων των κειμηλίων της.

95,85 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η Μονή Δουσίκου αποτελεί και ένα από τα αξιολογότερα και σημαντικότερα μνημεία όχι μόνον της περιοχής μας, αλλά και εις πανελλήνιον κλίμακα, δια την θαυμαστήν αρχιτεκτονικήν της, την εξαίτερον τοιχογράφησιν του καθολικού της, του έτους 1558, και των πλούτων των κειμηλίων της. Επί πλέον όμως η Μονή διετήρει και πλουσιώτατην βιβλιοθήκην, εις χειρογράφους κώδικας και παλαιά έντυπα βιβλία, έως το 1882, οπότε, δυστυχώς της αφηρέθη, με κυβερνητικήν εντολή, το μέγιστον μέρος του χειρόγραφου πλούτου της (532 εν όλω κώδικες, πολύτιμοι δια την ιστορία της Μονής και την παλαιογραφικήν επιστήμην γενικώτερα) και μετεφέρθη εις την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, εις Αθήνας, όπου και σήμερα εναπόκειται. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Κατάλογος περιγραφικός
Publications Date: 
2004
Book pages: 
486
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Δημήτριος Σοφιανός γεννήθηκε στον Πύργο της Τήνου το 1935. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών απ' όπου πήρε το πτυχίο του το 1959. Αρχικά εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρον Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Από το 1966 υπηρέτησε στο Κέντρο Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, του οποίου διετέλεσε διευθυντής από το 1984 έως την εκλογή του ως καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πέθανε το Νοέμβριο του 2008.

Subtitle: 
Κατάλογος περιγραφικός
Publications Date: 
2004
Book pages: 
486
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο