Product

Ταξίδι στο σώμα

Product

Ταξίδι στο φεγγάρι

Ταξίδι στο τέλος της χιλιετίας

Κωδικός:
48986
Description: 

Βρισκόμαστε στο Ζοφερό έτος 999. Η μεσαιωνική Δύση προσμένει με δέος την έλευση του Μεσσία, ενώ στην Ανατολή ανθεί ένας λαμπρός πολιτισμός. Ο εβραίος Βορειοαφρικανός έμπορος Μπεν Ατάρ, ο οποίος παντρεύεται και μια δεύτερη γυναίκα, αναγκάζεται να ταξιδέψει από την Ταγγέρη στο Παρίσι και από εκεί στη Ρηνανία, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη διγαμία του.

20,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Βρισκόμαστε στο Ζοφερό έτος 999. Η μεσαιωνική Δύση προσμένει με δέος την έλευση του Μεσσία, ενώ στην Ανατολή ανθεί ένας λαμπρός πολιτισμός. Ο εβραίος Βορειοαφρικανός έμπορος Μπεν Ατάρ, ο οποίος παντρεύεται και μια δεύτερη γυναίκα, αναγκάζεται να ταξιδέψει από την Ταγγέρη στο Παρίσι και από εκεί στη Ρηνανία, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη διγαμία του. Αυτό το "Ταξίδι στο τέλος της Χιλιετίας", θα αποδειχθεί μια πραγματική οδύσσεια, ένα ταξίδι μύησης και αυτογνωσίας, που θα φέρει τον ήρωα αντιμέτωπο με την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, με τους κανόνες περί ηθικής αλλά και ελευθερίας του έρωτα, με την ηγεμονία των θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά και με το ερώτημα πόσο ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ανεκτικός με τη διαφορετικότητα του "άλλου" συνανθρώπου μας. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον μεγάλο Ισραηλινό συγγραφέα, γεμάτο ευφάνταστους συμβολισμούς, χιούμορ και στοχαστική δύναμη.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα σε τρία μέρη
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2755-6
Book pages: 
445
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αβραάμ Β. Γεοσούα γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1936. Έχει γράψει θεατρικά έργα που παίχτηκαν στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, δοκίμια και άρθρα με θέμα τη σιωνιστική ιδεολογία, τη λογοτεχνία και την πολιτική. Mαζί με τον Άμος Oζ θεωρείται ο σπουδαιότερος σύγχρονος Iσραηλινός συγγραφέας.
Τα μυθιστορήματά του κέρδισαν πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική και του χάρισαν διεθνή φήμη και αναγνώριση. "Ο εραστής" (1976) κυκλοφόρησε σε είκοσι τέσσερις γλώσσες και το "Ένα αργοπορημένο διαζύγιο" (1982) σε δεκαπέντε χώρες. "Ο κύριος Μάνι" δημοσιεύτηκε το 1990 και πήρε το Α΄ Βραβείο Λογοτεχνίας του Ισραήλ. "Tο ταξίδι στο τέλος της χιλιετίας" τιμήθηκε στις HΠA με το Mέγα Bραβείο Kριτικών Eβραίων Συγγραφέων.
Παράλληλα με τη συγγραφική του δουλειά, ο Γεοσούα είναι ενεργό μέλος του Κινήματος για την Ειρήνη και υπέρμαχος μιας ειρηνικής επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος. Σήμερα διδάσκει εβραϊκή και συγκριτική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Χάιφας.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα σε τρία μέρη
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2755-6
Book pages: 
445
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο