Product

Τεχνολογικά μαθηματικά και στατιστική

Product

Τεχνολογικές καταστροφές και πολιτικές του κινδύνου

Τεχνολογικές δομές και μεταφορά τεχνολογίας στην ελληνική βιομηχανία

Κωδικός:
24198
Description: 

Στη μελέτη αυτή εξετάζονται τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, οι πιο κρίσιμες τεχνολογικές επιδόσεις και θέματα μεταφοράς τεχνολογίας στην ελληνική βιομηχανία. Η ανάλυση στηρίζεται αφενός σε πρωτογενή έρευνα, που αξιοποιεί τα δεδομένα εκατοντάδων επιχειρήσεων, και αφετέρου σε σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις της προβληματικής για τη σχέση μεταξύ τεχνολογικών ικανοτήτων και οικονομικής δυναμικής, ανάπτυξης και μετασχηματισμού.

10,62 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη μελέτη αυτή εξετάζονται τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, οι πιο κρίσιμες τεχνολογικές επιδόσεις και θέματα μεταφοράς τεχνολογίας στην ελληνική βιομηχανία. Η ανάλυση στηρίζεται αφενός σε πρωτογενή έρευνα, που αξιοποιεί τα δεδομένα εκατοντάδων επιχειρήσεων, και αφετέρου σε σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις της προβληματικής για τη σχέση μεταξύ τεχνολογικών ικανοτήτων και οικονομικής δυναμικής, ανάπτυξης και μετασχηματισμού. Ειδικότερα, εξετάζονται οι ποικίλες μορφές παραγωγής και ενσωμάτωσης τεχνολογικών γνώσεων (R. & D., διπλώματα ευρεσιτεχνίας, licensing κ.ά.) στην ελληνική βιομηχανία, η επίδρασή τους στα κέρδη, στην ανταγωνιστικότητα, τις εξαγωγές, την παραγωγικότητα, αλλά και οι παράγοντες της τεχνολογικής καθυστέρησης της ελληνικής βιομηχανίας, ο ρόλος των πολυεθνικών εταιριών, οι στρατηγικές των ελληνικών επιχειρήσεων σε θέματα τεχνολογίας, και οι πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας. Τέλος, αναλύονται ορισμένες γενικότερες ταξινομήσεις της τεχνολογικής διάρθρωσης της βιομηχανίας και η σημασία τους για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας στη σημερινή πορεία της προς όλο και εντονότερες συνθήκες διεθνών ανταγωνιστικών πιέσεων.
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-01-0431-Χ
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Tάσος Γιαννίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο υπηρέτησε από το 1975 μέχρι το 2011. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο ίδιο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών (στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη), καθώς και υπουργός Εσωτερικών (στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία για θέματα οικονομικά και οικονομικής πολιτικής, και άρθρα για οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο πεδίο της αναπτυξιακής θεωρίας και πολιτικής, των διεθνών οικονομικών, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, των οικονομικών της τεχνολογίας και της βιομηχανικής οργάνωσης και πολιτικής.

Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-01-0431-Χ
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο