Product

Τζόναθαν Σουΐφτ

Product

Τζόνι και Λούλου

Τζόναθαν Σουίφτ: Η τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας. Νικολά ντε Κοντορσέ: Είναι χρήσιμο να εξαπατά κανείς τον λαό;

Κωδικός:
161206
Description: 

Αυτό το βιβλίο συγκεντρώνει δύο θαυμάσιες πραγματείες σχετικά με το ψεύδος και τους παροιμιώδεις δεσμούς του με την πολιτική και τους πολιτικούς.

Παρά το γεγονός ότι γράφτηκαν τον 18ο αιώνα, κατά την εποχή του Δοαφωτισμού, αυτό που ο Σουίφτ και ο Κοντορσέ εκθέτουν στα αντίστοιχα κείμενά τους παραμένει απολύτως επίκαιρο, όπως αποδεικνύεται από την πρακτική της σύγχρονης πολιτικής.

Διότι, όπως λέει ο Σουίφτ στη δριμύτατη πραγματεία του, "η πολιτική ψευδολογία είναι η τέχνη του να κάνεις τον λαό να πιστεύει ευεργετικά ψεύδη και να το κάνεις για καλό σκοπό".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αυτό το βιβλίο συγκεντρώνει δύο θαυμάσιες πραγματείες σχετικά με το ψεύδος και τους παροιμιώδεις δεσμούς του με την πολιτική και τους πολιτικούς. Παρά το γεγονός ότι γράφτηκαν τον 18ο αιώνα, κατά την εποχή του Δοαφωτισμού, αυτό που ο Σουίφτ και ο Κοντορσέ εκθέτουν στα αντίστοιχα κείμενά τους παραμένει απολύτως επίκαιρο, όπως αποδεικνύεται από την πρακτική της σύγχρονης πολιτικής. Διότι, όπως λέει ο Σουίφτ στη δριμύτατη πραγματεία του, "η πολιτική ψευδολογία είναι η τέχνη του να κάνεις τον λαό να πιστεύει ευεργετικά ψεύδη και να το κάνεις για καλό σκοπό".
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-6698-43-2
Book pages: 
112
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-6698-43-2
Book pages: 
112
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο