Product

Τηλεδιάσκεψη και πολυμέσ@ στο δίκτυο Ίντερνετ

Product

Τηλεϊατρική στην πράξη

Τηλεθέαση

Κωδικός:
116377
Description: 

Η είσοδος της τηλεόρασης στην Ελλάδα έφερε μαζί της και την έννοια της τηλεθέασης, δηλαδή της ποσοτικής εκτίμησης και της ανάλυσης -με βάση κυρίως τα δημογραφικά χαρακτηριστικά- των ακροατηρίων που παρακολουθούν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, καθώς και του ακροατηρίου ενός τηλεοπτικού σταθμού, ή και του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών ως προς ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Από την απορρύθμιση των ηλεκτρονικών μέσων και μετά, η τηλεθέαση έγινε ένας ιδιαίτερα δημοφιλής όρος, αποκτώντας πλατιά δημοσιότητα, μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των ΜΜΕ.

6,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η είσοδος της τηλεόρασης στην Ελλάδα έφερε μαζί της και την έννοια της τηλεθέασης, δηλαδή της ποσοτικής εκτίμησης και της ανάλυσης -με βάση κυρίως τα δημογραφικά χαρακτηριστικά- των ακροατηρίων που παρακολουθούν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, καθώς και του ακροατηρίου ενός τηλεοπτικού σταθμού, ή και του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών ως προς ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Από την απορρύθμιση των ηλεκτρονικών μέσων και μετά, η τηλεθέαση έγινε ένας ιδιαίτερα δημοφιλής όρος, αποκτώντας πλατιά δημοσιότητα, μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των ΜΜΕ. Προοδευτικά, η τηλεθέαση αποκτά τα χαρακτηριστικά του εμπορεύματος: ...εμπόρευμα είναι κάθε προϊόν ή υπηρεσία που παράγεται με σκοπό την ανταλλαγή του με χρήμα. Η εμπορευματική ανταλλαγή συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε κεφαλαιοκρατικά οργανωμένης αγοράς. Στα όσα ακολουθούν, θα αναφερθούμε συνοπτικά: -στην ανάγκη για την ποσοτική εκτίμηση της τηλεθέασης -στη διαδικασία παραγωγής της τηλεθέασης καθώς και σε μερικά επιμέρους θέματα -στην ευρωπαϊκή εικόνα της μέτρησης της τηλεθέασης -στην τηλεθέαση στην Ελλάδα, καθώς και -στην αμφισβήτηση των μετρήσεων τηλεθέασης στην Ελλάδα.
Subtitle: 
Γιατί εκτιμάται: Πως παράγεται: Μερικά κρίσιμα θέματα: Η εικόνα της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: Οι αμφισβητήσεις των μετρήσεων τηλεθέασης στην Ελλάδα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2234-9
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανώλης Χαιρετάκης είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου δίδασκε θεωρία και εφαρμογές των Μ.Μ.Ε. και της διαφήμισης.. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για δύο περίπου δεκαετίες σε ελληνικές και ξένες διαφημιστικές εταιρείες, σαν υπεύθυνος του τομέα του προγραμματισμού των ΜΜΕ και της έρευνας για τα ΜΜΕ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από δέκα βιβλία και περισσότερο από 300 άρθρα και μελέτες για τα Μ.Μ.Ε. και είναι μέλος διεθνών ινστιτούτων για τα Μ.Μ.Ε.

Subtitle: 
Γιατί εκτιμάται: Πως παράγεται: Μερικά κρίσιμα θέματα: Η εικόνα της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: Οι αμφισβητήσεις των μετρήσεων τηλεθέασης στην Ελλάδα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2234-9
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο