Product

Τι είναι θεολογία σήμερα;

Product

Τι είναι ιστορία σήμερα;

Τι είναι θρησκεία

Κωδικός:
87919
Manufacturer: 
Description: 

Σε μια πλουραλιστική, διαφυλετική και πολυθρησκευτική κοινωνία η ανάγκη να καταλάβουμε τον άλλο είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πολλές παρανοήσεις γεννιούνται από τον φυλετισμό και τον εθνικισμό, τις οποίες θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αν γνωρίζαμε περισσότερα για τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των άλλων. Καθώς ο κόσμος μας με πρωτόγνωρους ρυθμούς κυριεύεται από τις αξίες του εκκοσμικευμένου λόγου της νεωτερικότητας, η θρησκεία θεωρούνταν ως ένα ξεπερασμένο φαινόμενο, μια κακή συνήθεια της "ανορθολογικής" παράδοσης.

17,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια πλουραλιστική, διαφυλετική και πολυθρησκευτική κοινωνία η ανάγκη να καταλάβουμε τον άλλο είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πολλές παρανοήσεις γεννιούνται από τον φυλετισμό και τον εθνικισμό, τις οποίες θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αν γνωρίζαμε περισσότερα για τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των άλλων. Καθώς ο κόσμος μας με πρωτόγνωρους ρυθμούς κυριεύεται από τις αξίες του εκκοσμικευμένου λόγου της νεωτερικότητας, η θρησκεία θεωρούνταν ως ένα ξεπερασμένο φαινόμενο, μια κακή συνήθεια της "ανορθολογικής" παράδοσης. Η "παγκοσμιοποίηση" επρόκειτο να θέσει τη θρησκεία στα αζήτητα της ιστορίας. Παραδόξως όμως, η θρησκεία σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, φαίνεται να διαπλέκεται με πολιτικές στοχεύσεις, να έχει ένα σημαντικό ειδικό βάρος στο πολιτιστικό και ηθικό πλαίσιο της καθημερινότητάς μας. Το "Τι είναι θρησκεία" με συστηματικό όσο και κατανοητό τρόπο μας εισάγει στα διάφορα συστήματα πίστης, αναλύει το τι πραγματικά πιστεύουν οι άνθρωποι και προσδιορίζει τα όρια των παραδοσιακών θρησκειών, χωρίς να παραλείπει την ανάλυση της ιδιότυπης υποταγής στις σημερινές "εκκοσμικευμένες θρησκείες" του υλισμού, του ουμανισμού, των επιστημών. Πρόκειται για μια καινούργια κοινωνιολογική όσο και φιλοσοφική ματιά στα διαρκή ερωτήματα των ιεροτελεστιών, της πίστης, της ηθικής και της "σωτηρίας" του ανθρώπου. Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να έχει ουσιαστική συμβολή στην καλύτερη κατανόηση και την συναισθηματική προσέγγιση όσων διαφέρουν από εμάς στη φυλή και στα θρησκευτικά πιστεύω.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-064-6
Book pages: 
320
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Robert Crawford είναι καθηγητής Θρησκευτικών Σπουδών στο Open University της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι συγγραφέας των The God/ Man/ World Triangle (υποψήφιο για βραβείο John Templeton Θεολογικών και Φυσικών Επιστημών) και Loyal to King Billy. Έχει διδάξει στην Ιρλανδία, τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική ενώ έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και άρθρα για το απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής και τον προτεσταντισμό της Βορείου Ιρλανδίας.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-064-6
Book pages: 
320
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο