Product

Το άγιο Βάπτισμα

Product

Το άγιο και ιερό Ευαγγέλιο κατά τον Ματθαίο

Το Άγιο Γάλας της Χίου

Κωδικός:
136555
Manufacturer: 
Description: 

Ο αναγνώστης του παρόντος βιβλίου θα δοκιμάσει ευχάριστη έκπληξη, καθώς θα διαπιστώσει ότι το Άγιο Γάλας, το μικρό και τόσο απομακρυσμένο αυτό χωριό της ΒΔ Χίου, κρύβει θησαυρούς και μάλιστα ανεκτίμητης αξίας. Πέραν του ότι είναι ο αρχαιότερος κατοικημένος τόπος της νήσου και ένας από τους παλαιότερους μεσαιωνικούς οικισμούς της, είναι προικισμένο από τη φύση με ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στον ελληνικό χώρο σπήλαιο, το οποίο επιπλέον έχει υπάρξει και ταμείο πλουσιότατων και ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας ευρημάτων τόσο αρχαιολογικών όσο και παλαιοντολογικών.

20,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο αναγνώστης του παρόντος βιβλίου θα δοκιμάσει ευχάριστη έκπληξη, καθώς θα διαπιστώσει ότι το Άγιο Γάλας, το μικρό και τόσο απομακρυσμένο αυτό χωριό της ΒΔ Χίου, κρύβει θησαυρούς και μάλιστα ανεκτίμητης αξίας. Πέραν του ότι είναι ο αρχαιότερος κατοικημένος τόπος της νήσου και ένας από τους παλαιότερους μεσαιωνικούς οικισμούς της, είναι προικισμένο από τη φύση με ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στον ελληνικό χώρο σπήλαιο, το οποίο επιπλέον έχει υπάρξει και ταμείο πλουσιότατων και ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας ευρημάτων τόσο αρχαιολογικών όσο και παλαιοντολογικών. Παράλληλα, κοσμείται με τον εξαιρετικής τέχνης -και ιδρυμένο στο σπήλαιο- βυζαντινό ναό της Παναγίας, τον επίσης εντός του σπηλαίου βυζαντινό ναό της Αγίας Άννας με τις αρχαιότερες στη νήσο τοιχογραφίες, τον Άγιο Θαλέλαιο, έναν από τους σπάνιους στον ελλαδικό χώρο. Ακόμα, οι πέντε από τις δέκα εκκλησίες του κοσμούνται με εξαίσιας τέχνης ξυλόγλυπτα τέμπλα, εκ των οποίων το ένα είναι όχι μόνο κομψότατο αλλά και το αρχαιότερο χρονολογημένο της Χίου, ενώ το άλλο κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας ξυλογλυπτικής. Όλα τούτο, σε συνδυασμό με άλλες ιδιαιτερότητες ή μοναδικότητές του, καθιστούν το Άγιο Γάλας μνημείο αξιολογότατο φύσης, ιστορίας και τέχνης.
Subtitle: 
Μνημείο φύσης, ιστορίας και τέχνης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6798-11-9
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χίος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στο Άγιο Γάλας και μεγάλωσε στο Μελανειός της Χίου. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και -με υποτροφία του ΙΚΥ- μετεκπαιδεύτηκε επί τριετίαν στην κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings'College), από το οποίο και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαδοχικά, ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής λυκείου και σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, ενώ παράλληλα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου την τεχνική της γραπτής και προφορικής επικοινωνίας. Έχει συγγράψει βιβλία, μελέτες και επιστημονικά άρθρα, μετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων, έχει διατελέσει μέλος του προεδρείου συνδικαλιστικών ενώσεων, και είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων. Είναι δε έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Subtitle: 
Μνημείο φύσης, ιστορίας και τέχνης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6798-11-9
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χίος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο