Product

Το παλαιοπωλείο στην Τσιμισκή

Product

Το παλαμάρι

Το Παλαιστινιακό

Κωδικός:
102786
Description: 

Το πρώτο μέρος του δίτομου έργου "Το Παλαιστινιακό" καλύπτει την περίοδο 1882-1948. Το 1882 ξεκίνησε η πρώτη αλίγια (επάνοδος, κύμα επιστροφής) των Εβραίων στην Παλαιστίνη και το 1948 ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ. Σ' αυτό το διάστημα των 66 χρόνων οι Άραβες της Παλαιστίνης τέθηκαν σταδιακά στο περιθώριο και βρέθηκαν τελικά χωρίς γη εκεί όπου είχαν ζήσει επί τόσους αιώνες.
Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να ενημερώσει τον αναγνώστη με τρόπο σαφή, αμερόληπτο και τεκμηριωμένο για ένα από τα πιο σύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.[...]

12,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το πρώτο μέρος του δίτομου έργου "Το Παλαιστινιακό" καλύπτει την περίοδο 1882-1948. Το 1882 ξεκίνησε η πρώτη αλίγια (επάνοδος, κύμα επιστροφής) των Εβραίων στην Παλαιστίνη και το 1948 ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ. Σ' αυτό το διάστημα των 66 χρόνων οι Άραβες της Παλαιστίνης τέθηκαν σταδιακά στο περιθώριο και βρέθηκαν τελικά χωρίς γη εκεί όπου είχαν ζήσει επί τόσους αιώνες. Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να ενημερώσει τον αναγνώστη με τρόπο σαφή, αμερόληπτο και τεκμηριωμένο για ένα από τα πιο σύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.[...]
Subtitle: 
Ο σιωνισμός, οι Άραβες και ο διεθνής παράγοντας 1882-1948
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1691-8
Book pages: 
194
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Σακκάς είναι καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Μεσογείου στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σπούδασε στο ΑΠΘ και αργότερα στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ και του Χαλ στη Βρετανία. Ειδικεύεται στα ακόλουθα αντικείμενα α) δεκαετία του 1940 β) ελληνική εξωτερική πολιτική γ) Ελλάδα και Μεσόγειος δ) ιστορία του αραβικού κόσμου ε) ιστορία του Ψυχρού Πολέμου. Γνωρίζει αγγλικά (πολύ καλά) και ιταλικά.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει διδάξει μέσω του προγράμματος Erasmus στα πανεπιστήμια του Mannheim (Γερμανία) και Πάδοβας (Ιταλία). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμμος e-learning - ΔΙΑ ΒΙΟΥ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο "Η Ελλάδα στη Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή". Επίσης λειτουργεί ως εμπειρογνώμονας - αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είναι μέλος της Royal Historical Society στη Βρετανία.
Από το 2105 είναι διευθυντής του ΠΜΣ του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών με τίτλο "Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο".
Στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του περιλαμβάνεται το Britain and the Greek Civil War, 1944-49 (Germany, 2012). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Hellenic Studies/Etudes Helleniques, Thetis, Journal of the Hellenic Diaspora, Journal of Southern Europe and the Balkans, Βalkan Studies κ.ά. Το επόμενο σύγγραμμά του εξετάζει το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ποίηση και τη σχέση της ιστορίας με τη λογοτεχνία.

Subtitle: 
Ο σιωνισμός, οι Άραβες και ο διεθνής παράγοντας 1882-1948
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1691-8
Book pages: 
194
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο