Product

Το βίωμα της ανεργίας

Product

Το βλέμμα

Το βίωμα της μητρότητας

Κωδικός:
87305
Description: 

Η μητρότητα αποτελεί το "χρυσό μύθο" της ανθρωπότητας. Οι σύγχρονες γυναίκες βιώνουν αυτόν το μύθο σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων γενεών.

27,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μητρότητα αποτελεί το "χρυσό μύθο" της ανθρωπότητας. Οι σύγχρονες γυναίκες βιώνουν αυτόν το μύθο σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων γενεών. Τα κορίτσια των προηγούμενων γενεών εκπαιδεύονταν στη μητρότητα μεγαλώνοντας σε πολυπληθείς οικογένειες και γειτονιές. Τα σημερινά κορίτσια μεγαλώνουν σε πυρηνικές οικογένειες, πολλές φορές χωρίς μικρότερα αδέλφια. Οι σημερινές μέλλουσες μητέρες πολύ λίγα γνωρίζουν από τη μητρική τέχνη. Στο βιβλίο καταγράφονται οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε γυναίκα για την εγκυμοσύνη και τη λοχεία. Ακολουθεί περιγραφή των ψυχικών μεταβολών και επιπτώσεων που βιώνουν οι γυναίκες και τα ζευγάρια κατά τη μετάβασή τους στη γονεϊκότητα. Ακόμη, περιγράφεται η επίδραση της μητρότητας στην προσωπικότητα των γυναικών και η επιρροή της προγεννητικής και της επιλόχειας κατάθλιψης, αλλά και των θετικών συναισθημάτων, στην έγκυο ή τη νέα μητέρα.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8071-68-2
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μάρθα Μωραΐτου σπούδασε στο Τμήμα Μαιευτικής, στο Τμήμα Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και έκανε το διδακτορικό της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και προϊσταμένη του Τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά και συγγραφικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των συνθηκών μετάβασης στη μητρότητα. Έχει συγγράψει τη μονογραφία "Γένεσις" (1996) εκδόσεις Πράσινο Φύλλο και εκπαιδευτικά βοηθήματα για φοιτητές της Μαιευτικής, "Αρχές νοσηλευτικής διοίκησης" (1994), "Μαιευτική δεοντολογία" (1998), "Διαιτητική - Εφαρμογές στη μαιευτική" (1999) και "Μαιευτική - νοσηλευτική διοίκηση" (2000). Έχει αρθρογραφήσει στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την υγεία των Ρομά και ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε παρεμβάσεις προαγωγής και αγωγής υγείας σε καταυλισμούς και οικισμούς των Ρομά.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8071-68-2
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο