Product

Το βιβλίο του προφήτη Μιχαίου

Product

Το βιβλίο του σεξ

Το βιβλίο του Σαλαντίν

Κωδικός:
51113
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Το βιβλίο του Σαλαντίν" είναι το δεύτερο μιας τετράδας μυθιστορημάτων του Ταρίκ Αλί με θέμα την πολύχρονη σύγκρουση ανάμεσα στην Χριστιανική Δύση και τον κόσμο του Ισλάμ. Εκπληκτικά καλογραμμένο, με περίτεχνα υφασμένη πλοκή, ιδιαίτερα πειστικό στην ιστορική περιγραφή μιας μοιραίας σχέσης, είναι μια σύγχρονη αφήγηση, στοιχειωμένη από μακρινά γεγονότα και χαρακτήρες που βρίσκονται πολύ πιο κοντά μας απ' όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε.
(Edward W. Said)

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το βιβλίο του Σαλαντίν" είναι το δεύτερο μιας τετράδας μυθιστορημάτων του Ταρίκ Αλί με θέμα την πολύχρονη σύγκρουση ανάμεσα στην Χριστιανική Δύση και τον κόσμο του Ισλάμ. Εκπληκτικά καλογραμμένο, με περίτεχνα υφασμένη πλοκή, ιδιαίτερα πειστικό στην ιστορική περιγραφή μιας μοιραίας σχέσης, είναι μια σύγχρονη αφήγηση, στοιχειωμένη από μακρινά γεγονότα και χαρακτήρες που βρίσκονται πολύ πιο κοντά μας απ' όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. (Edward W. Said) Το τελευταίο μυθιστόρημα του Ταρίκ Αλί είναι ένα πλούσιο, συναρπαστικό χρονικό, που ξετυλίγεται τον δωδέκατο αιώνα στο Κάιρο, τη Δαμασκό και την Ιερουσαλήμ. Στο "Βιβλίο του Σαλαντίν" παρουσιάζονται σε μυθιστορηματική μορφή τα απομνημονεύματα του Σαλαντίν, όπως τα υπαγόρευσε ο Κούρδος ελευθερωτής της Ιερουσαλήμ στον Εβραίο γραφιά του, Ιμπν Γιακούμπ. Ο Σαλαντίν παραχωρεί στον Ιμπν Γιακούμπ την άδεια να συνομιλεί με τη σύζυγο και τους υπηρέτες του, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει στην πιο ολοκληρωμένη μορφή τους τα απομνημονεύματα του σουλτάνου. Ακολουθεί μια σειρά από ιστορίες που ξεχειλίζουν από ζεστασιά, πεζό ανθρώπινο χιούμορ και πάθη, όπου τα ιδανικά συγκρούονται με την πραγματικότητα και τα όνειρα μπερδεύονται με τους πόθους. Στην καρδιά του μυθιστορήματος φωλιάζει ο μοιραίος έρωτας ανάμεσα στην ευνοούμενη σύζυγο του σουλτάνου, τη Τζαμίλα, και τη Χαλίμα, το τελευταίο στολίδι του χαρεμιού. Το μυθιστόρημα χαρτογραφεί την άνοδο του Σαλαντίν και την αναγόρευσή του σε σουλτάνο της Αιγύπτου και της Συρίας και τον ακολουθεί καθώς ετοιμάζεται, συμμαχώντας με τους Εβραίους και Χριστιανούς υπηκόους του, να πάρει πίσω την Ιερουσαλήμ από τους Σταυροφόρους. Φυσικά, είναι μια μεσαιωνική ιστορία, αλλά θα φανεί εκπληκτικά οικεία σε όσους παρακολουθούν τα γεγονότα στις μεγάλες σύγχρονες πόλεις Κάιρο, Δαμασκό και Βαγδάτη. Προδομένες ελπίδες, απογοητευμένοι στρατιώτες και αναξιόπιστες συμμαχίες συνθέτουν τη ραχοκοκαλιά του "Βιβλίου του Σαλαντίν".
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-234-752-Χ
Book pages: 
412
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ταρίκ Αλί είναι συγγραφέας και κινηματογραφιστής. Έχει γράψει περισσότερα από εικοσιτέσσερα βιβλία με θέματα από την παγκόσμια ιστορία και την πολιτική, καθώς και θεατρικά και σενάρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αυτό είναι το έβδομο μυθιστόρημά του. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο Granadillo από το Φεστιβάλ του Πολιτισμού της πόλης της Γρανάδας για τα μυθιστορήματα της Πενταλογίας του Ισλάμ. Όλα του τα μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι συντάκτης του περιοδικού "New Left Review" και ζει στο Λονδίνο.
Στις εκδόσεις "Άγρα" κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του "Στον ίσκιο της ροδιάς", "H Πέτρινη Γυναίκα" και "Ένας σουλτάνος στο Παλέρμο" καθώς και τα πολιτικά του δοκίμια "H σύγκρουση των φονταμενταλισμών - Σταυροφορίες", "Τζιχάντ και νεωτερικότητα", "Ο Μπούς στη Βαβυλώνα - Η νέα άποικιοποίηση του 'Ιράκ", "Οι πειρατές της Καραιβικής - Αξονας Ελπίδας" και "1968 -Έφοδος στον ουρανό" (μαζί με τον Π.Ι. Τάιμπο ΙΙ).

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-234-752-Χ
Book pages: 
412
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο