Product

Το γράμμα και το πνεύμα

Product

Το γράμμα μιας άγνωστης

Το γράμμα και το πνεύμα

Κωδικός:
88382
Description: 

Στο μικρό αυτό τόμο συγκεντρώνονται δεκαεφτά μικρά δοκίμια, που δημοσιεύτηκαν, με μιαν εξαίρεση, ως "φιλολογικές επιφυλλίδες" στη μεγαλύτερη κυριακάτικη εφημερίδα σε διάστημα τριών ετών (1999-2002).
Ο πρώτος λόγος της συγκεντρωτικής αυτής επανέκδοσης των "φιλολογικών" αυτών μικρογραφιών είναι, αυτονόητα, η διάσωσή τους από τη λήθη, στην οποία θα τις καταδίκαζε, άδικα πιστεύω, η εφήμερη παρουσία τους σ' ένα, έστω και το σοβαρότερο, έντυπο δημοσιογραφικό μέσο.

6,24 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο μικρό αυτό τόμο συγκεντρώνονται δεκαεφτά μικρά δοκίμια, που δημοσιεύτηκαν, με μιαν εξαίρεση, ως "φιλολογικές επιφυλλίδες" στη μεγαλύτερη κυριακάτικη εφημερίδα σε διάστημα τριών ετών (1999-2002). Ο πρώτος λόγος της συγκεντρωτικής αυτής επανέκδοσης των "φιλολογικών" αυτών μικρογραφιών είναι, αυτονόητα, η διάσωσή τους από τη λήθη, στην οποία θα τις καταδίκαζε, άδικα πιστεύω, η εφήμερη παρουσία τους σ' ένα, έστω και το σοβαρότερο, έντυπο δημοσιογραφικό μέσο. Ο δεύτερος όμως και ουσιαστικότερος λόγος είναι το γεγονός ότι τα σχετικά σύντομα αυτά κριτικά κείμενα έχουν τη μορφή και τη δομή, την πυκνότητα και την αυστηρότητα φιλολογικών, αισθητικών, γραμματολογικών μελετών σε σμίκρυνση, όπως ένα υγρό προϊόν, π.χ. το γάλα, περιέχει σε συμπύκνωση όλα τα συστατικά εκείνα στοιχεία, που (θα) είχε στην αρχική, πολλαπλάσια σε όγκο, φυσική του κατάσταση. [...]
Subtitle: 
Αισθητικά, κριτικά, γραμματολογικά
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1762-9
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Αθ. Βελουδής γεννήθηκε το 1935. Νεοελληνιστής και θεωρητικός της λογοτεχνίας, είναι ομότιμος καθηγητής της νεοελληνικής και συγκριτικής γραμματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Subtitle: 
Αισθητικά, κριτικά, γραμματολογικά
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1762-9
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο