Product

Το δέκατο τρίτο τοπίο

Product

Το δέλτα της Αφροδίτης

Το δεκτικό λεξιλόγιο παιδιών ηλικίας 5;5-6;5 ετών

Κωδικός:
85041
Manufacturer: 
Description: 

Αντικείμενο της μελέτης αυτής αποτελεί το δεκτικό λεξιλόγιο παιδιών ηλικίας 5;5 - 6;5 ετών, δηλαδή το σύνολο των λέξεων που κατανοούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό:
-Συζητούνται θέματα μεθοδολογίας της έρευνας του δεκτικού λεξιλογίου.
-Κατασκευάζεται ένα ερευνητικό εργαλείο κατάλληλο για ελληνόγλωσσα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

18,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αντικείμενο της μελέτης αυτής αποτελεί το δεκτικό λεξιλόγιο παιδιών ηλικίας 5;5 - 6;5 ετών, δηλαδή το σύνολο των λέξεων που κατανοούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό: -Συζητούνται θέματα μεθοδολογίας της έρευνας του δεκτικού λεξιλογίου. -Κατασκευάζεται ένα ερευνητικό εργαλείο κατάλληλο για ελληνόγλωσσα παιδιά προσχολικής ηλικίας. -Υπολογίζεται συνολικά και κατά γραμματική κατηγορία το δεκτικό λεξιλόγιο ελληνόπουλων ηλικίας 5;5 - 6;5 ετών και διερευνώνται οι επιδράσεις που ασκούνται από το επίπεδο γραμματικών γνώσεων των γονέων, τη γεωγραφική περιοχή μόνιμης κατοικίας και το φύλο του παιδιού. Η μελέτη αυτή απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές και σε όποιον ενδιαφέρεται για θέματα γλωσσικής ανάπτυξης του μικρού παιδιού.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-337-9
Book pages: 
372
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλειος Δ. Οικονομίδης υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Προσχολικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν η λεξιλογική ανάπτυξη των νηπίων, η εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, και θέματα διδακτικής μεθοδολογίας του νηπιαγωγείου. Σχετικά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-337-9
Book pages: 
372
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο