Product

Το ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας

Product

Το ευ ζην σε 300 ρητά

Το ευ επιχειρείν

Κωδικός:
174866
Description: 

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης που δεν είναι μόνο μακροοικονομική. Είναι μια βαθιά κρίση νοοτροπίας, αντιλήψεων και συμπεριφορών. Είναι, ταυτοχρόνως, και μια κρίση επιλογής.

Η χώρα θα επιλέξει το δρόμο της βαλκανικής απόγνωσης, με ανατολικά χαρακτηριστικά, είτε θα ενταχθεί πραγματικά στη μεγάλη και διευρυμένη ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτή είναι η τεράστια πρόκληση.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης που δεν είναι μόνο μακροοικονομική. Είναι μια βαθιά κρίση νοοτροπίας, αντιλήψεων και συμπεριφορών. Είναι, ταυτοχρόνως, και μια κρίση επιλογής. Η χώρα θα επιλέξει το δρόμο της βαλκανικής απόγνωσης, με ανατολικά χαρακτηριστικά, είτε θα ενταχθεί πραγματικά στη μεγάλη και διευρυμένη ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτή είναι η τεράστια πρόκληση. Μία άλλη, όμως, εξίσου σημαντική για το μέλλον μας στον 21ο αιώνα, είναι και η πρόκληση της επιχειρηματικότητας. Η ανάπτυξη του αύριο μόνο μέσα από το ιδιωτικό επιχειρείν θα μπορέσει να έλθει. Μόνον η ιδιωτική επιχείρηση έχει πλέον τη δυνατότητα να φέρει την άνοιξη και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Τί είναι, όμως, η επιχείρηση; Ποια είναι η φιλοσοφία της; Ποιές είναι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι ηθικές τις υποχρεώσεις; Τί είναι μία επιχείρηση-πολίτης; Ποιες αρχές πρέπει να εφαρμόζει η επιχείρηση του 21ου αιώνα απέναντι στους κοινωνικούς εταίρους της, που είναι οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι, οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι ανταγωνιστές και, γενικά, η κοινωνία των πολιτών; Σε τί συνίσταται το ευ επιχειρείν και πως προάγεται σε συνθήκες παγκοομιοποίηοης; Στα παρακάτω ερωτήματα δίνουν μία σειρά από απαντήσεις οι Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος και Κώστας Χ. Χριστίδης στο νέο βιβλίο τους, που είναι ίσως το πρώτο στην Ελλάδα που προσεγγίζει την επιχείρηση ως φιλοσοφική, ηθική και παραγωγική οντότητα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναδεικνύει και το κοινωνικό πρόσωπο ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ανάδυση μιας άλλης σε σχέση με το παρελθόν ελληνικής πραγματικότητας.
Subtitle: 
Ο διατηρήσιμος πλούτος των εθνών
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-8107-06-7
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Ο διατηρήσιμος πλούτος των εθνών
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-8107-06-7
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο