Product

Το ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας

Product

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου. Το δίκαιο των λαών (ius gentium), ως φιλοσοφία του δημοσίου διεθνούς δικαίου

Το ευρωπαϊκό δίκαιο στην Ελλάδα

Κωδικός:
189389
Description: 

Το εγχειρίδιο στοχεύει, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, να αποτυπώσει με τρόπο διεξοδικό τις διαδικασίες που καλείται να ακολουθήσει η δημόσια διοίκηση προκειμένου η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για έγκαιρη, ορθή και πλήρη ενσωμάτωση του παράγωγου δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική έννομη τάξη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το εγχειρίδιο στοχεύει, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, να αποτυπώσει με τρόπο διεξοδικό τις διαδικασίες που καλείται να ακολουθήσει η δημόσια διοίκηση προκειμένου η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για έγκαιρη, ορθή και πλήρη ενσωμάτωση του παράγωγου δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική έννομη τάξη. Η παρουσίαση των διαδικασιών, ανάλογα με το εθνικό μέτρο μεταφοράς που επιλέγεται κάθε φορά, γίνεται με τρόπο διεξοδικό, συστηματικό και τυποποιημένο, ώστε να διευκολύνονται οι εθνικοί φορείς που καλούνται να εφαρμόσουν το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και ο μελετητής της εναρμόνισης της εθνικής έννομης τάξης προς την ευρωπαϊκή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη νομοτεχνική επεξεργασία των νόμων καθώς και των άλλων κανονιστικών πράξεων. Η τήρηση των αρχών της καλής νομοθέτησης αλλά και η πιστή όσο και δημιουργική, με την έννοια της ανταπόκρισης στις εθνικές επιδιώξεις, μεταφορά του ευρωπαϊκού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη κρίνεται απαραίτητη για την εδραίωση της ασφάλειας δικαίου, για την προστασία των ελληνικών συμφερόντων στο πλαίσιο της Ενιαίας Αγοράς όπως καιγια την αποφυγή εμπλοκής της χώρας σε διαδικασίες παράβασης που στοιχίζουν τόσο σε χρήμα - επιβολή προστίμων και λοιπών χρηματικών κυρώσεων - όσο και στο διεθνές κύρος της.
Subtitle: 
Εγχειρίδιο εναρμόνισης
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
618-80745-0-9
Book pages: 
115
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Εγχειρίδιο εναρμόνισης
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
618-80745-0-9
Book pages: 
115
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο