Product

Το θέατρο σκιών της δεσποινίδας Οφηλίας

Product

Το θέατρο στη Λέσβο

Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα

Κωδικός:
84979
Manufacturer: 
Description: 

"Αυτό το βιβλίο λέει πολλά σχετικά με την αντίληψη του συγγραφέα για τον πολιτισμό και για τη δέσμευσή του να συμβάλει ώστε να συμμετέχουν όλοι σ' αυτόν. Η ποίηση, το θέατρο, συχνά γίνονται αντιληπτά σαν ένα πεδίο απροσπέλαστο, ενώ πολλές τέχνες χαρακτηρίζονται στα βιαστικά ήσσονες. Μια ένδειξη αυτής του της επιθυμίας; Η επιλογή της μαριονέτας ως μέσου έκφρασης, πράγμα διόλου ακίνδυνο ανάμεσα στις καθιερωμένες ιεραρχίες και τις προκαταλήψεις του ακαδημαϊσμού.

18,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Αυτό το βιβλίο λέει πολλά σχετικά με την αντίληψη του συγγραφέα για τον πολιτισμό και για τη δέσμευσή του να συμβάλει ώστε να συμμετέχουν όλοι σ' αυτόν. Η ποίηση, το θέατρο, συχνά γίνονται αντιληπτά σαν ένα πεδίο απροσπέλαστο, ενώ πολλές τέχνες χαρακτηρίζονται στα βιαστικά ήσσονες. Μια ένδειξη αυτής του της επιθυμίας; Η επιλογή της μαριονέτας ως μέσου έκφρασης, πράγμα διόλου ακίνδυνο ανάμεσα στις καθιερωμένες ιεραρχίες και τις προκαταλήψεις του ακαδημαϊσμού. Του χρειάστηκε όλη του η περιέργεια και μια αμείωτη επιμονή για να δημιουργήσει τη ζωή από κομμάτια ξύλο και ύφασμα και για να αποδώσει στην τέχνη αυτή τον ευγενή χαρακτήρα της... Η αφήγηση που μας δίνει δεν είναι διδακτική ούτε θεωρητική. Είναι η διαδρομή ενός ανθρώπου που γίνεται, όσο κρατάει ένα βιβλίο, μάρτυρας της χαράς και της λύπης του, ένας προσεχτικός τεχνίτης που είναι ταυτόχρονα εφευρέτης και δημιουργός".
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-402-149-4
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Michael Meschke γεννήθηκε στο Ντάντσινγκ (σημερινό Γκντανσκ) το 1931 και μεγάλωσε στη Σουηδία, όπου μετανάστευσαν οι γονείς του για να αποφύγουν τους κινδύνους της ζωής στη ναζιστική Γερμανία. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στη Σουηδία και έπειτα σπούδασε την τέχνη του θεάτρου ως μαθητής θεατράνθρωπων σε όλο τον κόσμο, με πρώτο του δάσκαλο τον Χάρο Σίγκελ στη Γερμανία. Από τότε δεν έπαψε να μαθαίνει το θέατρο και τους πολιτισμούς όλης της γης, άλλοτε γυρνώντας τον κόσμο για να δει κι άλλοτε για να δώσει παραστάσεις. Ίδρυσε το Μαριονέτεατερν στη Σουηδία, εγγράφοντας το θέατρο μαριονέτας στην παράδοση, ίδρυσε σχολές θεάτρου και δίδαξε σε σεμινάρια και σχολές θεάτρου σε όλο τον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί ο "μαριονετίστας του 20ού αιώνα".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-402-149-4
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο