Product

Το κίτρινο σκυλί

Product

Το κίτρινο της ζήλειας

Το κίτρινο σπίτι

Κωδικός:
137038
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1888, δύο άγνωστοι εκείνη την εποχή καλλιτέχνες ζούσαν κάτω απ’ την ίδια στέγη στην γαλλική επαρχιακή πόλη της Αρλ. Ο Πωλ Γκωγκέν και ο Βίνσεντ βαν Γκογκ έτρωγαν, έπιναν, συζητούσαν, κοιμούνταν και ζωγράφιζαν κατά τη διάρκεια μιας καταπληκτικής και δημιουργικής συνεργασίας. Ωστόσο, όσο περνούσαν οι εβδομάδες ο Βαν Γκογκ λύγισε υπό την πίεση της συγκατοίκησης και της κακής ψυχικής του κατάστασης, τσακώθηκε με το φίλο του και βιαιοπράγησε στον εαυτό του, τρέποντας τον Γκωγκέν σε φυγή, χωρίς ούτε ένα αντίο.

17,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1888, δύο άγνωστοι εκείνη την εποχή καλλιτέχνες ζούσαν κάτω απ’ την ίδια στέγη στην γαλλική επαρχιακή πόλη της Αρλ. Ο Πωλ Γκωγκέν και ο Βίνσεντ βαν Γκογκ έτρωγαν, έπιναν, συζητούσαν, κοιμούνταν και ζωγράφιζαν κατά τη διάρκεια μιας καταπληκτικής και δημιουργικής συνεργασίας. Ωστόσο, όσο περνούσαν οι εβδομάδες ο Βαν Γκογκ λύγισε υπό την πίεση της συγκατοίκησης και της κακής ψυχικής του κατάστασης, τσακώθηκε με το φίλο του και βιαιοπράγησε στον εαυτό του, τρέποντας τον Γκωγκέν σε φυγή, χωρίς ούτε ένα αντίο. Το "Κίτρινο Σπίτι" είναι το απόλυτο πορτραίτο της κοινής ζωής τους καθώς και μια λεπτή διερεύνηση πάνω στα θέματα της φιλίας, της τέχνης, του παραλογισμού, της ιδιοφυΐας και των λόγων πίσω απ’ τον σοκαριστικό αυτο-ακρωτηριασμό του Βαν Γκογκ, που ακόμη παραμένει ανεξήγητος.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-518-357-9
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Martin Gayford διετέλεσε κατά το παρελθόν κριτικός τέχνης στον Spectator και την Sunday Telegraph. Σήμερα, είναι προϊστάμενος των Ευρωπαίων Κριτικών Τέχνης στο κανάλι Bloomberg. Συμμετείχε ως συνεκδότης στην κυκλοφορία του The Penguin Book of Art Writing, καθώς και με κείμενά του σε πολλούς καταλόγους εκθέσεων για την Tate, την Hayward Gallery, την Courtauld Gallery και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού. Ο Martin Gayford ζει στο Κέιμπριτζ με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-518-357-9
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο