Product

Το μαύρο πέπλο του ιερέα και άλλα διηγήματα

Product

Το μαύρο ρόδι

Το μαύρο πρόβατο και άλλοι μύθοι

Κωδικός:
130108
Manufacturer: 
Description: 

[...] Από σήμερα η συλλογή "Συγγραφείς" στο "Ινστιτούτο Θερβάντες" της Αθήνας εμπλουτίζεται με την εξαίρετη δίγλωσση έκδοση, στα ισπανικά και τα ελληνικά, των μύθων του Αουγούστο Τίτο Μοντερόσο, συγγραφέα από τη Γουατεμάλα (Βραβείο Ρrincipe de Asturias, 2000), με τίτλο "Το μαύρο πρόβατο και άλλοι μύθοι". Είναι, αναμφισβήτητα, πολύ σημαντικό το γεγονός να εκδίδεται στην Ελλάδα μια συλλογή μύθων, μεταφρασμένη εξαιρετικά στα ελληνικά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Από σήμερα η συλλογή "Συγγραφείς" στο "Ινστιτούτο Θερβάντες" της Αθήνας εμπλουτίζεται με την εξαίρετη δίγλωσση έκδοση, στα ισπανικά και τα ελληνικά, των μύθων του Αουγούστο Τίτο Μοντερόσο, συγγραφέα από τη Γουατεμάλα (Βραβείο Ρrincipe de Asturias, 2000), με τίτλο "Το μαύρο πρόβατο και άλλοι μύθοι". Είναι, αναμφισβήτητα, πολύ σημαντικό το γεγονός να εκδίδεται στην Ελλάδα μια συλλογή μύθων, μεταφρασμένη εξαιρετικά στα ελληνικά. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η έννοια του "μύθου", στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ταυτίζεται άμεσα με την Ελλάδα και, ακόμα περισσότερο, με τον Αίσωπο, αν και στην πραγματικότητα αποτελεί παγκόσμιο και διαπολιτισμικό φαινόμενο -δεν είναι τυχαίο ότι μύθους συναντάμε ήδη τόσο στο σανσκριτικό Pancatantra όσο και στο σημιτικό Ahiqar. [...] (από την εισαγωγή, Pedro Badenas de la Pena)
Publications Date: 
2006
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Αουγκούστο Τίτο Μοντερρόσο (1921-2003) γεννήθηκε στη Tegucigalpa, πρωτεύουσα της Ονδούρας, και μετακόμισε σε ηλικία 15 ετών στη Γουατεμάλα με την οικογένειά του. Υπηρέτησε στο διπλωματικό σώμα της χώρας του, στην υπηρεσία των δημοκρατικών κυβερνήσεων της δεκαετίας του '50. Μετά την πτώση του Προέδρου Arbenz (1954), παραιτήθηκε και έζησε οτην Πόλη του Μεξικού όπου ασχολήθηκε με εκδοτικές δραστηριότητες. Ως πεζογράφος, θεωρήθηκε μετρ της μικρής φόρμας. Τα διηγήματά του σύντομα και περιεκτικά, κλείνουν ένα ψυχρό χιούμορ, αρκετά σπάνιο για τους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς. Γνωστότερα έργα του: "La oveja negra y demas fabulas" (1970), "Movimento perpetuo" (1972), "Lo demas es silencio" (1978), "Obras completas" (1964).

Publications Date: 
2006
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο